Mensen met een tuinverhaal zijn gelukkiger

Elke tuin heeft zijn eigen verhaal. Over het hoe en waarom men de natuur dichterbij wil beleven. 

Mijn klanten hebben speciaal dít huis gekozen omwille van het uitzicht óf omwille van de tuin. Zij houden van de natuur. 
Ze hebben een duidelijke mening over wat ze mooi vinden én (belangrijk) zij hebben het zelf al vaker gedaan of geprobeerd hun droomtuin te maken.
En nu geven zij zichzelf het ultieme cadeau: de tuin van hun dromen gemaakt door een tuinontwerper.  

Ik vertaal hun groene verlangens naar een tuinontwerp in beleving. Op welke plek doe je wat, en met wie. Waar is de ochtendzon? Welke boom of heester, welke border op welke plek? Hoe meer variatie in beplanting..?
“Kijk.. hier lees je de krant, en daar is de ultieme plek voor een heerlijk familiediner onder het gefilterde licht van een boom. Daar is het fijn in het voorjaar, hier in het najaar. 

Een tuin gaat over beleving, en die bepaal jij,  de bewoner. 
Ik maak een tuinschilderij in aquarel met een indicatie voor de beplanting passend bij jouw stijl én groene vingers. Met als basis
jouw tuinervaring en rekening houdend met jouw sociale wensen realiseer ik de juiste tuin passend bij jouw huis. Kortom, iedere bewoner en iedere tuin zijn eigen ‘waarom’.

Gezonder met een tuin? Jazekers ook dat nog. 

In contact met de natuur maken je darmen het gelukshormoon serotonine aan. En gebleken is dat mensen met een tuin een gezonder leven lijden. Je vóelt je om de juiste reden dus gelukkiger én gezonder: niet alleen je hoofd, ook je lijf bruist.

Hoe krijg je die wens uit je hoofd naar buiten bij jouw huis? En wat kost dat?!

stap 1: intake en wensenlijst

stap 2: afstemming van mijn creatieve bruis en ingevingen en zoektocht naar materialen obv budget

stap 3: definitief ontwerp en beplantings-indicatie-plan

stap 4: realisatie: planning, inkoop materialen en beplanting

stap 5: drankje inschenken, geluksmomentje beleven, vaak gedeeld op whatsapp.

 

De kosten

Een tuin met duurzame materialen, aangelegd door professionals kost rond de € 20.000 (ex vijvers en bebouwing). Van dat bedrag wordt 10% besteed aan onderzoek en ontwerp. 

Alleen voor een ontwerp kiezen kan ook, kijk bij de FAQ’s voor een indicatie. 

Realisatie is altijd op offertebasis: onderdelen en technische tekeningen, afstemming en inkoop materialen en definitieve beplanting. Inplanten en projectbegeleiding, alles wordt in de offerte nauwkeurig afgestemd.

Van hittestress en wateropvang

Een groene tuin draagt bij aan het welzijn van de stad waarin je woont. Aan de biodiversiteit van de dieren en het verlagen van de temperatuur. Een groene tuin is als een spons, hij vangt water op, dat water verdampt, dat brengt de temperatuur van ondraaglijk heet naar 20%  koeler. De bladeren van je beplanting zuiveren de lucht en de kleur en geur lokken jou én de beestjes je tuin in.
Vogels en insecten houden elkaar in balans en in het voorjaar voel je de gelukskriebel van de uitlopende beplanting en de zingende vogels en zoemende hommels. 

Elke tuin minimaal een boom; een stadsbos. 
Een categorie 3 boom wordt niet groter dan 4 a 5 meter, denk aan een Sering, een Cercis, of sierappeltje. Stoeltje ernaast, je hand even tegen de bast.. en je voelt dat je samen leeft. En in een goed seizoen smaakt een appel of peer van jouw eigen boom lekkerder.  Samen met de boom wordt je ouder en fraaier.

 Voorbeelden van tuinontwerpen
Elk tuinverlangen heeft een eigen persoonlijk verhaal, een aantal van die verhalen laat ik je onderstaand zien. 

 

Jouw tuinverlangen ook uitgewerkt zien? 

Bel mij op 06 2423 7572 voor het maken van een afspraak om ook jouw tuin een toevoeging te laten zijn op jouw huis en je leven.