Mensen met een tuinverhaal
zijn gelukkiger

Elke tuin heeft zijn eigen verhaal. Over het hoe en waarom men de natuur dichterbij wil beleven. 

Hoe nu verder?
Het proces van ontwerp naar realisatie:

stap 1: intake en wensenlijst

stap 2: schot voor de boeg en afstemming van mijn creatieve bruis en ingevingen en zoektocht naar materialen obv het gegeven budget

stap 3: definitief ontwerp en beplantings-indicatie-plan

stap 4: realisatie: planning, inkoop materialen en beplanting

stap 5: drankje inschenken, geluksmomentje beleven, vaak gedeeld op whatsapp.

Mijn klanten houden van de natuur. Zij kozen vaak speciaal hun huis omwille van het uitzicht óf omwille van de tuin.
Ze hebben een duidelijke mening over wat ze mooi vinden, welke sfeer, maar hebben geen idee hoe het grote plaatje te realiseren of alle wensen te combineren. En, heel belangrijk (!), zij willen iets anders dan de buren.

Zij geven zichzelf het ultieme cadeau: de tuin van hun dromen gemaakt door een tuinontwerper.
Ik vertaal hun groene verlangens naar tuin-beleving. Op welke plek doe je wat, en met wie. Waar is de ochtendzon? Welke boom of heester, welke border op welke plek? Hoe krijg je meer variatie in beplanting?
Waar lees je de krant, en wat is de ultieme plek voor een heerlijk familiediner. Waar is het fijn in het voorjaar, en waar in het najaar. Een tuin gaat vooral over beleving, over wat een tuin voor jou betekent.

 

Gezonder met een tuin? Ja zekers dat ook. 

In contact met de natuur maken je darmen het gelukshormoon serotonine aan. En gebleken is dat mensen met een tuin een gezonder leven lijden. Je vóelt je dus om de juiste reden gelukkiger én bent daadwerkelijk ook gezonder.
Niet alleen je hoofd, ook je lijf bruist.

De kosten

De hamvraag, wat heb je gereserveerd voor jouw droomtuin.

Allereerst: ‘wat kan je zelf?’ en binnen hoeveel tijd wil je de tuin realiseren.
Faseren is een goed plan, immers een tuin heeft wel 2 tot 3 jaar soms nodig om tot volle schoonheid te komen.
Maar gemiddeld, voor een tuin met duurzame materialen, aangelegd door professionals kom je rond de € 15.000 (ex vijvers en bebouwing) uit. Van dat bedrag wordt 10% besteed aan onderzoek en ontwerp.
Realisatie is altijd op offertebasis: onderdelen en technische tekeningen, afstemming en inkoop materialen en definitieve beplanting. Inplanten en projectbegeleiding, alles wordt in de offerte nauwkeurig afgestemd.

Ontwerp en beplantingsadvies

Alleen voor een ontwerp kiezen kan ook, kijk bij de FAQ’s voor een indicatie.

Van hittestress en wateropvang

Een groene tuin draagt bij aan het welzijn van de stad waarin je woont. Aan de biodiversiteit van de dieren en het verlagen van de temperatuur. Een groene tuin is als een spons, hij vangt water op, dat water verdampt, dat brengt de temperatuur van ondraaglijk heet naar 20%  koeler. De bladeren van je beplanting zuiveren de lucht en de kleur en geur lokken jou én de beestjes je tuin in.
Vogels en insecten houden elkaar in balans en in het voorjaar voel je de gelukskriebel van de uitlopende beplanting en de zingende vogels en zoemende hommels. 

Elke tuin minimaal een boom; een stadsbos. 
Een categorie 3 boom wordt niet groter dan 4 a 5 meter, denk aan een Sering, een Cercis, of sierappeltje. Stoeltje ernaast, je hand even tegen de bast.. en je voelt dat je samen leeft. En in een goed seizoen smaakt een appel of peer van jouw eigen boom lekkerder.  Samen met de boom wordt je ouder en fraaier.

 Voorbeelden van tuinontwerpen
Elk tuinverlangen heeft een eigen persoonlijk verhaal, een aantal van die verhalen laat ik je onderstaand zien. 

 

Jouw tuinverlangen ook uitgewerkt zien? 

Bel mij op 06 2423 7572 voor het maken van een afspraak om ook jouw tuin een toevoeging te laten zijn op jouw huis en je leven.

 

Zonnen & voetbal

Zonnen & voetbal

Een familietuin met de wens om én te voetballen én te zonnen én te kunnen bbq-en met vrienden.

Lees meer