Rugklachten

Een landschapstuin in een nieuwbouwwijk, de naam van de wijk was de inspiratie voor landschapstuin, waarin je langs de borders kunt wandelen en genieten van de beplanting. Wederom een tuinliefhebster die in haar nieuwe tuin haar droomtuin wilde terugvinden. Door ernstige rugklachten was het onderhoud wel een aandachtspunt, maar verder graag bonte beplanting, een hangstoel voor de dames, een pergola met geurige klimmers en ruimte voor de scooter.


In het ontwerp koos ik voor hoge borders en veel horizontale beplanting.

De verhoogde centrale border met een super uitbundige beplanting die voor ervaren groene vingers geur, kleur en een uitdaging bieden. Dahlia’s, Canna’s dus veel dead headen, even bijhouden voor wat betreft voeding en in de winter de bollen liften voor het optimale resultaat in het volgende jaar. Achterin een familiebank met opslagruimte en de gewenste pergola, omringd door geurige en bonte eenjarigen en heesters.

Door het hoge huis schijnt het voorjaarszonnetje eerst in de voortuin en dus maakte ik daar ruimte voor een zitje met voor het raam plek voor de kookkruiden. De vuilcontainers werkte ik weg onder vrolijke groenblijvers met ruimte voor seizoensgoed en bijenbeplanting.