Zonnen & voetbal

Een familietuin met de wens om én te voetballen én te zonnen én te kunnen bbq-en met vrienden.

De grote eettafel staat direct aan de grote schuifpui in huis en daarom heb ik geen ruimte genomen voor een eettafel in de tuin. Daar heb ik een ‘tribune-lounge’-terras van duurzaam splintervrij bamboe, waar je gezellig met vrienden op plaatsneemt en naar de spelende kids kijkt. De bamboeborder van groeiende groene bamboe is divers in soort en heeft natuurlijk een olifantenpad om door te struinen, verder vangt hij ballen op die zo niet naar het achtergelegen zonneterras doorstuiteren. De grote appelboom heeft een klein doeltje voor de diagonale schietrichting en de laurierhaag houdt de ballen naar de buren tegen.

Achterin bij de zonneplek geurige en bonte klimmers, met daar weer achter een laatste zonnetje terras voor een BBQ met vrienden van dezelfde splintervrij bamboe als het tribune-terras. Voor de super warme dagen is er praktisch betegeld stuk in de schaduw voor een water-en-zandtafel voor de kids waar in de schaduw gespeeld kan worden.

De voortuin

In deze buurt worden geen schuttingen geplaatst en daarom een meerstammige sering tegen de directe inkijk langs het tuinpad, én de beloofde trampoline, en wat voor een! De grote uitnodigende ronde eettafel is in sfeer met de trampoline gekozen.

Verder natuurlijk een overdekte oplossing voor de bakfiets en de vuilcontainers.. groen groen groen.