Respect voor wat is

Deze tuinliefhebster deed zichzelf een tuinontwerp cadeau, daar droomde ze van. Alles mocht er uit, ze wist nog niet precies wat ze wilde, maar bij de intake werd dat duidelijk.
De schuur was van prachtig hout en van haar vader geweest. Manlief had hem hier eigenhandig weer opgebouwd en de opslagruimte en het frituren waren de belangrijkste functies. De beplanting daar wilde ze heel graag meer uitdaging in want dat hadden ze van huis uit meegekregen.

In het ontwerp hergebruikte ik de schuur, met een caféterras voor een biertapje en de frituurfunctie. Door de voorkant van de schuur voor de poortopening te plaatsen, en de ingang naar de tuin door de schuur te laten lopen was er plots plek voor een zonneplekje. Het dak van de schuur werd verlengd (de fraaie oude dakpannetjes aan de tuinzijde, op de poortzijde kwamen nieuwe). De border met uitbundige hoge beplanting biedt naast kleur en geur ook privacy. De Canna en Dhalia’s vormen de blikvangers in de border. Het familie terras en de avondzon plek kregen beplanting met geur in het voorjaar en zomer.