Stemgebruik in het onderwijs

Schermafdruk%202018 01-25%2014.34.04

Kennismaken

Als je wilt investeren in coaching, dan wil je vast ook meer weten over de methodes, én (natuurlijk) of er een klick is. 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572

Voor zowel PO als VO

In de klas is de stem een veel gebruikt instrument, zowel voor de docent en de leerling. Energie in fysiek en emotie is daarin ook nog eens goed voelbaar. Elkaar goed verstaan in begrip en verstaanbaarheid kunnen je parten spelen. 

De kwetsbare stem
Vaak hoor ik over technsiche apparatuur om de stem te ondersteuenen, en zeer bij de start van het schooljaar. Een stem moet weer wennen en  techniek kan daarbij helpen, maar ook een barriere vormen. Ergens in de energie is dat voelbaar.
Voor dat de hulp van techniek moet worden ingeroepen kunnen we samen in de klas kijken naar de mogelijkheden voor de akoestiek en de opstelling en daarna het fysieke gebruik van de stem. Ook workshops zijn mogelijk voor de docent, maar ook voor de docent én de leerlingen. Je stem en je identiteit zijn ook  op school van belang,  Het vergroot het zelfvertrouwen en de onderlinge verbinding .

Enneagram in de klas

Zoveel mensen, zoveel drijfveren, en zo veel bondjes die er ontstaan in elkaar al of niet begrijpen.

Om toch samen hetzelfde te willen ervaren is onderling begrip fijn. Dat ook de stille onder ons zich verstaanbaar en begrepen voelen. Dat de zelfverzekerden daar ruimte voor nemen en ook hun kwetsbare kant durven laten zien.

Het enneagram laat zien welke energieën er in de klas actief zijn, en hoe de balans is tussen introvert en extravert.

Super leuk om te doen, en kennis die iedereen overal meenamen voor de rest van je leven. 

Stem & Identiteit

Waarom ben je niet vanzelfsprekend trots op jouw geluid. En waarom is het lastig je eigen stem terug te horen? Hoe doet ieders geluid in de klas ertoe?

Leegmaken en stilte; ademhalen
Geloven, loslaten en vertrouwen in en op jezelf.
Bewust worden dat jouw stem onlosmakelijk verbonden is met wie jij bent; je ziel, je hart. En dat jij jouw ruimte moet durven innemen.

Waarom je stem durven laten horen in de klas?
1. het is gezond
2. je wordt er blij en open van
3. je wordt er effectiever van doordat je rechter en linker hersenhelft samenwerken
4. het ruimt je hoofd op, hersenspinsels verdwijnen als sneeuw voor de zon!
5. het geeft rust in je hart en lijf
6. het is verslavend
7. morgen weer!

Momentum:
Bewuster spreken, praten, presenteren, gesprekstechniek of zingen. Feel good. Feel proud!

Geschikt voor individuele en team momenten (klein en grote groepen).

Team - energie

Een groep docenten zou elkaar blind moeten begrijpen, ze staan in hetzelfde veld te werken, en ervaren dezelfde problemen in de energie met hun gesprekspartners: kinderen, ouders en elkaar.

Vakgenoten,
en een gemene deler over hoe en wat en waarom.
Elkaar begrijpen is ook in je vakgebied belangrijk, kan jij lesgeven op een manier die jij fijn vindt, voel jij je gesteund door jouw collega’s. Zijn jullie goed hoorbaar voor elkaar?

Thema’s die op te lossen zijn door te kijken naar het enneagram, wat is ieders drijfveer om te doen wat hij/zij doet. En dan natuurlijk hoe we de samenwerking van elkaar ervaren. 

Teams: vergaderen & actie

Een keer maand er gezamenlijk op uit, je stem gebruiken, vergadertechnieken oefenen, en misschien wel een gezamenlijke activiteit ondernemen. ActionPlanet in Velsen biedt die mogelijkheid.

Actionplanet%20Feest 5

Teams: vergaderen & stilte

Een gesprek en een wandeling, het bos in of de duinen van Bloemendaal. Na een vergadering met elkaar op adem komen in de natuur van de duinen.  De fraaie locatie DeZocherLounge in SantpoortZuid biedt deze mogelijkheid.

Zocherlounge HIGH-RES-voor-PRINT-4-300x200

Anita heb ik leren kennen als Enneagram-coach. Het waren vier fantastische bijeenkomsten waar ik ontzettend veel van heb geleerd; ik heb meer inzicht gekregen wat voor type ik ‘ben’/naar toe beweeg, afhanelijk van de situatie en hoe ik dat kan inzetten. Anita kan geweldig vertellen over het Enneagram met alle nuances en interacties, echt een aanrader!

Wendy Thomassen, Docent Aardrijkskunde (1e graad) bij ASG De Meergronden

CONTACT    
Telefoon: 06 2423 7572
 Jukebox from the heart  
Kvk  6107 6627 / Adres: Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Anita werkt samen met :

* Techniek | geluidsprofessionals:  

* Vergaderlocatie: Zocherlounge

* Vergaderlocaties: ActionPlanet

* Weddingplanner: Marry & More

2019  Ontwerp en vormgeving: Irene de Groot  https://www.igro.nl