AnitaSanders_logo_zonder vocals-coaching_RGB
Spring%20sing%20a%20long%20love%20song%20qr%20code

tuinprojecten

Enkele antwoorden op tuinwensen van tuineigenaren die je voorgingen.

Deze voorbeelden zeggen iets over het HOE en WAAROM van mijn ontwerpen. Over de gekozen inrichting en het gebruik materialen en de definitieve beplanting. De beplanting is de kers in de appelmoes, het maakt een tuin super persoonlijk en uniek. 

Iedere tuin is een unieke benaderng, een uniek antwoord op een uniek verlangen naar een passend ‘buiten'. Ik geef elke bewoner zijn eigen plekje voor privacy, zijn inspiratie in beplanting of een kunstvoorwerp waar hij/zij blij van wordt.  

Tudor’s place: ’n landschapstuin bij een rijtjeshuis

Tudors%20place%20def%20ontwerp

Omdat de tuinvrouw een hart voor tuinieren heeft en een slechte rug, heb ik gekozen voor uitbundige verhoogde borders. Met een halfverhard pad naar de pergola in de avondzon en een ruim terras om te dineren met de familie in de schaduw. Een koffie plekje aan een separate tafel en natuurlijk de eerste lentezon in de voortuin. 
Centrale eye catcher de bonte centrale border, privacy achterin  en de omringende borders in neutrale witte en groen tinten met vooral bladstructuren.

Soccer & Zennn kunnen prima samen gaan.

Tudors%20place%20def%20ontwerp

Een familietuin met een uitdaging om vrij te kunnen voetballen en relaxed in de zon te kunnen genieten, én natuurlijk te kunnen bbq-en met vrienden. Een tribune terras van duurzaam splintervrij bamboe. Geen buitentafel want de eettafel staat pal aan de schuifpui. Het relaxgedeelte afgescheiden met een bamboeborder met veel variatie en kleur, waar een voetbal goed ingeschoten kon worden. Een ruim terras voor avondgasten en een ligbed, omringd door geurende klimmers. In de voortuin de beloofde trampoline met daarnaast ruimte voor fietsenberging.

Familietuin met respect voor wat was.

Tudors%20place%20def%20ontwerp

"Alles mocht eruit”, maar bij de intake hoorde ik hoe de schuur (van prachtig hout) een familiestuk was, hij werd naast opslag ook vooral gebruikt om in te frituren. En daarom hergebruikte ik hem, maakte er kasten in, plus een bar voor ’n biertje en de frituur in de avondzon. De grote centrale border met naar binnen krommende vorm biedt voldoende ruimte om zonnend te genieten van de tuin en toch ook ruim en vrij te zitten met het gezin. De groene vingers vroegen om mooie klassiek uitbundige beplanting. 

Een tuin op zoek naar verbinding: tuinontwerp & realisatie

Tudors%20place%20def%20ontwerp

Meerdere hoeken en blinde muren van garages en schuren van buren gaven de tuin een kil karakter. De schaduw van het hoge buurhuis  een uitdaging voor de fraaie schaduw border.
De hoge bossages werden aangevuld met hulst en vuurdoorn en de oprit gehalveerd met een prachtige poort om de privacy te herstellen.De driehoekige vormen verbinden de elementen in een moderne onderhouds arme tuin. Opslagkasten voor tuinstoelen, -spullen, grasmaaier en een fietsenoverkapping maken het compleet. 

A long wished for Cottage garden

Tudors%20place%20def%20ontwerp

Drie generaties met een grote wens voor ’n Engelse traditionele tuin. Heggen en stekelheesters vormen een groene wand en bieden veiligheid tussen  buurtpercelen.
Iedere generatie heeft zijn eigen private area met de juiste zichtlijnen: de jonge dochters een mystieke afgesloten cirkel border van (niet woekerende) bamboe, de ouders een half oplopende border met een meerstammige sering en bankje, en de grootouders een romantische halve cirkel border met rodondendron en roos. Een groot familieterras met veel opbergruimte voor koken en buffetfuncties vormen de  centrale plek voor family gatherings. Ochtendterras, fietsopslag en basketbalring zijn ook opgenomen in het ontwerp.


Ik wil bloemen in mijn tuin!: beplantingsadvies & realisatie

Een tuin met helaas de bekende schuur op de zonnigste plek in de tuin en de vraag hernieuwde beplanting met het uitdrukkelijke verzoek "het hele jaar bloemen!". 
Door de beperkte ruimte heb ik gekozen voor geurende clematissen en klimmers die van april tot september bloemen dragen. In combinatie met rozen en wat kleine heesters voor structuur werd deze versteende tuin weer kleurrijk en energiek.

Schermafbeelding%202021 10-27%20om%2023.13.01

Familietuin met  wind, prachtige vergezichten en speelruimte.

Een familietuin in Noordwijkerhout met veel wind en prachtige vergezichten die niet geblokkeerd mochten worden. Deze zee van ruimte daarin was toch ook behoefte aan privacy, om onbespied een krantje te kunnen lezen. Een paar keer jaar zijn er familie-kampeerweekenden en moet er vrij gespeeld kunnen worden  en ook een héle grote trampoline moest blijven staan. Spelen en bloemen waren een absolute must, én fruitbomen én voetbalruimte.

De traditionele heg met kardinaalsmuts en Berberii met in het hart een cortenstalen frame geeft ook in de winter een fraai uitzicht van rood verkleurende heesters. De fruitbomen staan in een ronde bonte bloemenborder met heesters waarin er zomers beschutting en privacy te vinden is.

Roest%20tuinontwerp%20websiteSchermafbeelding%202021 07-14%20om%2007.34.31