logo_Jukebox from-the-heart_zwartrond

Stemcoaching & Zangles

Learning Dutch?
Learn  to speak Dutch in a fun and effecive way! As professional singer and coach  I know how to inspire you and help you to  pronounce those impossible verbs and nouns.

Nederlands Leren?
Leer Nederlands leren op een leuke en effectieve manier!  Omdat ik professioneel zangeres en coach ben weet ik jou te inspireren en te begeleiden in het uitspreken van al die onmogelijke werkwoorden en zelfstandignaamwoorden. 

17634634_1639480889414928_3225789765651142621_n17634634_1639480889414928_3225789765651142621_nAdemen%20stembanden

Stemcoaching wat doe je dan?

In plaats van op de inhoud (woorden) ga je aandacht besteden aan je toon, de variatie en het tempo, waarbij je eerst naar jezelf leert luisteren. Bij  stemcoaching verdiep jij je in jouw unieke instrument. Want woorden kan iedereen kiezen, jouw unieke geluid is helemaal van jou.

Lef tonen met deze portal van de ziel.
Aandacht voor hoe we woordeloos elkaar begrijpen en herkennen. En hoe we onszelf verstaanbaarder willen maken, met telkens een kans op goede verbinding.
Jezelf dúrven laten horen is reuze belangrijk want zelfverzekerheid en oprechtheid klinkt door  in jouw stem.

Door het werken met de adem (zuurstof) opent het het lichaam zich, en bij praten en zingen komen #oxytocine en #dopamine vrij; de hormonen die ons blij maken en warm en enthousiast. Lijf en hart gaan open de energie stroomt vrijelijk naar buiten. 

Stemcoaching gaat ook over  drijfveren.
Door op de juiste manier te werken aan de stem onderzoek je mogelijke blokkades en komt informatie beschikbaar. Ieder enneagram stype heeft  zijn eigen stijl en voorkeur van teksten en muziek.
Muziekkeuze en het inhoudelijke verhaal dat je wilt vertellen zitten heel dicht bij je passie en levensdrijfveren. 

Stemcoaching gaat daarom verder dan het vergroten van je effect. Ademsteun gaat ook over de heling van je lichaam. Het uiten van je ziel en over uithoudingsvermogen. 

Een kennismaking over wat stemcoaching voor jou kan betekenen is vrijblijvend en gratis. Na de kennismaking besluit je of en hoe je verder wilt gaan.
06 2423 7572 of mail op anita@anitasanders.nl

Bedrijfsleven stemgebruik

 De vruchten plukken van de energie die een stem losmaakt

Flexibel in te zetten naar gelang het coachingsdoel:
- kennismaking tussen deelnemers,
- sfeer verhogend in een team
- ja zelfs conflictbemiddeling is mogelijk
- loslaten en losmaken,
- energie gevend, ontspanning biedend.
En natuurlijk als onderdeel van een uitgebreider en intensiever coachingstraject.

Ook een opfrissend intermezzo in een drukke coachingsdag, of als dagafsluiter van een thema-bijeenkomst  Daarbij zijn alle variabelen  mogelijk: meerdere muzikanten en coaches, materialen, instrumenten, vorm en uitvoering, eenmalig of een uitgebreider coachingstraject.

Intervisie en vergadertechniek:
Intervisietraining over hoe informatieuitwisseling aan tafel effectiever kan. Hoe brainstorms en moeilijke besluitstukken effectiever kunnen verlopen. Met een positief en transparant proces geeft iedereen zijn authentieke bijdrage aan een door het team gedragen resultaat.

Presentatie techniek
Nog van Tinneke Verburg kreeg ik mijn presentatie-training, en in combinatie met mijn HBO communicatie en teamcoaching skills en opleiding, geef ik een presentatietraining die zorgt dat energie en variatie ertoe bijdragen dat een boodschap overkomt. Het gehoor geboeit luistert en interactie ontstaat. Eigenaarschap en energie de dragers van een geloofwaardig verhaal. 

Beter Vergaderen | overleggen | teamgesprekken voeren

Stem-workshops in elk denkbare toepassing

Wat doet een stem, wat kan een stem? Anderen herkennen aan hun geluid. Je stem durven gebruiken in het bijzijn van collega’s. Samen onderzoeken wat nou dat speciale is aan iemands bijdrage met zijn stem of woordkeuze. 

Workshops over herkenning, waardering, verbetering en toepassing op een creatieve en vrije manier samen werken met de Stem. 

1. het geeft je eigenaarschap in de samenwerking 
2. je wordt er zichtbaar door
3. je lucht je hart
4. je durft kwetsbaar & eerlijk te zijn

Vergadertechnieken | Intervisie

Beter vergaderen is tijdswinst en energiewinst. Door de vragen te stellen of  iedereen aan het  woord komt? En hoe de balans in tempo en onderwerpen is kun je verbeterpunten vinden in jullie vergadertechniek.
Met de #Balint intervisiemethodieken coach ik jullie in feedback geven, creatiever sparren, vrijer brainstormen en SMART projectvergaderingen  te houden.

Teamcommunicatie: 1 dagdeel per maand.

Om samen jullie stem te gebruiken, vergadertechnieken te oefenen, en misschien wel een gezamenlijke activiteit ondernemen. ActionPlanet in Velsen biedt die mogelijkheiden we kunnen daar zingen, bbq-en, en heel veel buiten activiteiten doen (squadrijden, boogschieten, etc.)

Vergaderen & stilte

Een gesprek en een wandeling.
Het bos of de duinen in van Bloemendaal. Na een vergadering met elkaar op adem komen in de natuur van de duinen.  De fraaie locatie DeZocherLounge in Bloemendaal biedt deze mogelijkheid.

Zocherlounge HIGH-RES-voor-PRINT-4-300x200

onderwijs

Vocals & Enneagram
Onderwijs

Spreekbeurten, energie en toneelopvoeringen en samen zingen dé momenten waarop we er lekker samen mee aan de slag gaan.

Meer weten wat dit voor uw klas en school kan betekenen?  

Bel vrijblijvend:
06 - 2423 7572

of gebruik het contactformulier

Voor zowel PO als VO

In de klas is de stem een belangrijk instrument, zowel voor de docent als voor de leerling. Energie en emotie zijn daarin ook nog eens goed voelbaar en elkaar goed verstaan in inhoud en verstaanbaarheid spelen ook een rol.

De kwetsbare stem
Er is voor docenten al ondersteunende apparatuur voor in de klas om hun stem te sparen. Stemtechniek helpt beter te ontspannen en kracht te gebruiken zonder schade en vermoeidheid verschijnselen.

Enneagram en drijfveren.
Het enneagram in de klas gaat over elkaar begrijpen zonder woorden. Jouw energie beter afstemmen op de energie in de klas, die zo wispelturig kan zijn.

Workshops
Workshops over gesprekstechniek en bemiddeling zijn er voor de docent, voor de docent én leerlingen, én voor de driehoek ouders-docent-leerling, en natuurlijk voor  vakgroepen.

individueel

Stem & Identiteit

Waarom ben je niet vanzelfsprekend trots op jouw geluid. En waarom is het lastig je eigen stem terug te horen?
Hoe bepalend is ieders geluid in de klas?

Waarom je stem durven laten horen in de klas?
1. het is gezond
2. je wordt er blij en open van
3. je bent er effectiever door omdat je rechter en linker hersenhelft samenwerken
4. het ruimt je hoofd op, hersenspinsels verdwijnen als sneeuw voor de zon!
5. het geeft rust in je hart en lijf
6. het is verslavend
7. morgen weer!

Momentum:
Bewuster spreken, praten, presenteren, gesprekstechniek of zingen. Feel good. Feel proud!

gezin

Door samen te zingen raak je verbonden, je deelt iets heel speciaals. 

Je durft samen kwetsbaar te zijn, en dat is eerst lacherig en onwennig, maar uiteindelijk kun je goed naar elkaar luisteren, en ervaren hoe je elkaar aanvult. Super om te doen.

Wie gingen je voor?

Een moeder die een rap voor haar stiefkids maakt.
Zichzelf helemaal niet okay vindt zingen, maar ze wil ze graag duidelijk maken dat ze op haar kunnen bouwen via een hippe song wil ze dat overbrengen.

Ook en moeder en haar 10 jarige zoon (links op de fot Tijn 
Samen lekker zingen en toch ook samen heel veel leren. Over je stem, over ademhalen, over ademsteun. En natuurlijk wil Tijn verder met zingen.
Ze hebben ook allebei de ambitie iets te leren, en ze willen vooral FUN! samen hebben. Een combinatie van leren, en gezelligheid.

Een lieve dappere man
die voor zijn vrouw Nothing Rymes van Gilbert O’Sullivan heeft gezongen wil zingen op hun beider 60e verjaardag.

Een mams
die met haar kids in de auto mee wil zingen.. en ja het Dorp is dat geworden. En oh ja ze wil ook luider spreken, hoorbaarder zijn. 

En een groep meiden tussen de 7 en 17
die op een veilige naschoolse plek even de boel van thuis kunnen vergeten, die met mij een song instuderen die we met een flash-mop willen neerzetten.

Iets aanleren en iets afleren.
Wat heb je nodig om op een podium te staan? Ik kan je daar al veel over bijbrengen.. En vooral je Iets afleren wat jou die keelpijn oplevert, jou helpen je bereik te vergroten. Wil je echt professioneel gaan dan moet je voorzichtig zijn met je stem, die ultiem kleine spiertjes (ter grote van spaghetti en dan maar een paar centimer lang) zijn uiterst kwetsbaar. 

placeholder imageMeer informatie

reviews

AS%20factsheet%20vocalcoaching

Telefoon: 06 2423 7572

Contactformulier


Algemene voorwaarden

BTW Tarieven:
Coaching en zangles vallen onder het 21% btw  tarief. 
Over optredens draag ik  9% btw af. 
Alle vermelde tarieven zijn voor de particuliere markt en incl. btw. Voor de zakelijke markt werk ik op offerte-afspraak. 


Kvk 6107 6627
Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Nóg meer over mij weten?
Dat kan hier op Google, via Linkedin, en natuurlijk Facebook en Youtube.