rouw & het werk

Rouw en onmacht

Als alles gedaan is, en er niets meer te regelen valt, dan blijft er slechts de stilte. Het accepteren, en de momenten waarop het gemis voelbaar is.

Eigenaarschap en kunnen delen.
Van wie is het verdriet, wie mag er meedoen in openlijk verdrietig zijn?
Wat zijn de zaken die je wilt delen, en welke emoties zeker niet.
Hoe ga je door als iedereen constant betrokkenheid toont en aan je vraagt ‘Hoe ofhet met je gaat’. 

Meer weten? 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572


AS%20rouw%20transormatie

Groot verlies in een zakelijke omgeving kan uit diverse redenen ontstaan.

Een gedwongen afscheid van de werkgever, of bedrijfseinde, verlopen emoties op een uiterst persoonlijke manier.  En hoe ga je daar als team mee om? Het uit elkaar vallen van een team door een fusie, het verlies van een baan, en een verwachte toekomst die niet komt. En natuurlijk ook collega's die overlijden of bij een personeelslid in de privé sfeer.

Rouw zet ons terug op onze basis drijfveren, we halen alles uit de kast om te overleven en om overeind te blijven. Het enneagram biedt heldere inzichten om elkaar ‘beter’ bij te kunnen staan. Door ruimte te geven aan de persoonlijke ervaringen zal blijken dat niet iedereen hetzelfde voelt op hetzelfde moment. Logisch natuurlijk, maar dat de belevingen zó anders zijn, komt toch vaak als een enorme verrassing.
Het enneagram laat zien dat we allemaal een iets andere reden (drijfveer) hebben om te doen wat we doen. Iets anders nodig hebben.

Leidinggeven en ook onderdeel zijn van
 Als leidinggevende heb je te maken met het adhoc moment waar je ook je eigen reacties niet altijd geheel ziet aankomen. Als het een groter onderwerp is wat team-breed aandacht verdient is het fijn inzicht te hebben in de drijfveren in je team. Wat heeft iedereen nodig, en wat verwacht men van elkaar?  Ik kan je helpen een overzicht op te stellen die bij grote situaties een veilige handleiding biedt.

Workshops en lezing over rouw.
Praten over rouw, maakt iets dragelijker. Het geeft ruimte aan een lastig onderwerp waarbij iedereen zich gezien en erkent voelt, zeker als je mag aangeven hoe jij de rouw ervaart. Er samen over praten maakt een werkomgeving een stuk menselijker en veiliger. 

Rouw en het enneagram => lees meer


Mijn persoonlijke rouw

Mijn persoonlijke rouw.
Ik ben een zoon verloren Siem. Het verdriet om hem heb ik als zeer intens ervaren. Als een golf waarin ik diep en stil ten onder ging. Misschien begrijp je het als ik zo’n hele hoge surfgolf zeg. Zo’n alles overdonderende golf. Hij zwelde aan, trok aan mijn voeten, overspoelde mij en sloot me af van mijn omgeving. Lijfloos, donker en doodstil. Wachtend tot ik weer kon opkrabbelen, in rustiger water en ik weer -voorzichtig- mee kon doen met de rest van de wereld. 
Een gat in mijn ziel.
In Rotterdam staat een beeld van een man met zijn armen in de lucht, en een gapend gat op de plek waar zijn buik | ziel zat. Het is een monument voor het bombardement, het gat dat geslagen werd in de ziel van de stad. Dat grote gapende gat herkende ik in de rouw, mijn ziel was er maar, met een groot gapend gat in het midden van mijn zijn. 

Ik heb meerdere malen en in meerdere vormen, groot verlies geleden, ze zijn in mijn rugzak opgeslagen. Verlies door de dood, Alzheimers, en door scheiding, van heel dichtbij. Groot verlies dat geen andere oplossing kent dan terug geworpen worden op mezelf, mijn manier om er mee te dealen vinden, en het leven weer aangaan. Het enneagram en De Kracht van het Nu (Eckhart Tolle) hebben mij daar enorm in bijgestaan.  En het boekje Je kind verliezen (Marinus van den Berg).

Reviews

2 btw tarieven. 
Mijn coaching en zangles vallen onder het 21% btw  tarief. Optredens vallen onder de naam Jukebox from the Heart en worden met  9% btw belast. 

Kvk 6107 6627
Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Nóg meer over mij weten?
Dat kan hier op Google, via Linkedin, en natuurlijk Facebook en Youtube.