Enneagramcoaching

Enneagramcoaching

Ennegram%20akkermans

Weten of deze inzichten bij jou passen? Als je meer wilt weten dan is een vrijblijvende uitleg natuurlijk mogelijk.

Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572


AS%20energetische%20bal

Ennea = 9 en gram = schema

Het enneagram staat voor 9 karakter profielen op een cirkel (de cirkel van Al), waarin alle denkbare kwaliteiten en valkuilen zitten opgeborgen. 
Inzicht in jouw plek op de cirkel
 en jouw kracht en stresspunten leren herkennen, daarin zit de grip op mogelijke groei en het overwinnen van blokkades in het vinden van het geluk.

Het schema laat zien welke energie jou beweegt, en hoe jij in een ontmoeting met anderen in beweging gebracht wordt. Brengen zij jou in valkuil, of verloopt de communicatie soepel en als vanzelfsprekend?  Het is fijn om te leren herkennen wat er gebeurt, als er schijnbaar uit het niets wrijving ontstaat.

Jouw drijfveren
Al vanaf zeer jonge leeftijd werk jij aan jouw ideale wereld. Jij compenseert in jouw gezin het ontbrekende stukje van de puzzel om die te bereiken.
Wat voegde jij toe? Fantasierijk zijn, of was je het geweten? De sociale verbinder, de helper, was je krachtig??  Die houding blijkt bij het ouder worden niet overal even effectief te werken, maar met kennis en rust bewaar je de vrede; krijg je weer grip

Het is meer dan 9 karakters
Op jouw plek in de cirkel heb je een voorkeur voor je linker of rechter vleugel positie, en neem je karakter eigenschappen van hen over. Bovendien zijn er per plek 9 stadia van groei. En dat geldt ook voor de persoon die jij ontmoet.

Ik beloof je dat je met meer inzicht vaker uit misverstanden en ineffectieve communicaite kan stappen. Want iemand in rust beschikt beter over alle talenten en kwaliteiten en komt makkelijker tot een veilige verbinding. Een beschadigde of dwangmatige neiging omzetten naar een vrije en gezonde houding is daarin enorm  bepalend. Afstand nemen van je eigen reflex en grip houden op het nu, dat is de uitdaging waar coaching over gaat.

Laat mij je uitleggen hoe het enneagram je bij kan staan in diverse situaties. Vertel iets over je vraag op het contactformulier of bel mij voor meer informatie. 

individuele coaching

IMG_0506

Coaching naar succes

Welke stappen doorloop jij in jouw plan naar succes? Als jij jouw kwaliteiten en flow momenten goed in kaart hebt, dan weet je ook inmiddels hoe jij jouw stress punten uit de weg blijft. 

Reflectie en visualisatie helpen bij jou op jouw pad, en het enneagram helpt jou bij het in kaart brengen van jouw talenten en valkuilen. 

Waarom loop je vast en altijd schijnbaar bij dezelfde plek maar in een andere context? Een spiegel helpt je bij loskomen van het moment, en verder te kunnen. Het enneagram laat je zien met wie je waarschijnlijk te maken hebt in jouw ontmoeting, en wat een mogelijke benadering of oplossing zou kunnen zijn voor jouw rots op jouw pad.  

een-op-een-reviews

TEAMS

In een groep van collega's speelt er van alles. Zelfs als iedereen zwijgt draagt elk een energie bij zich die kan botsen met die van anderen. Professionele en ruim ervaren begeleiding staat uw team bij bij mis-communicatie. Help uw team uit te groeien naar een zelfstandig en flexibel team dat inzicht heeft in de krachten en valkuilen in hun midden.  Er zijn diverse soorten begeleiding mogelijk, en in het Enneagram komen alle vormen samen.

Zelfsturende teams

4 STAPPENPLAN
Voor zelfsturende teams, flexibel en organisaitie en opdrachtgericht. 

Teams in gesprek over thema’s die hen aangaan: opdrachten, drijfveren en samenwerking en natuurlijk eigenaarschap.

In 4 maanden  
- 4 bijeenkomsten,
- persoonsprofielen,
- teamprofiel,
- persoonlijke coaching (face tot face en email),
- teamopdrachten
- individuele opdrachten. 
- intervisie en supervisie 

Inventariseren en erkennen wat iedereen nodig heeft voor zichzelf, voor het team, en wat voor de organisatie. 

Team - identiteit - mindfulnes

De snelle stem(h)erkenning:

Geloven, loslaten en vertrouwen dat is de basis van deze bijeenkomst. Bewust worden dat jouw stem onlosmakelijk verbonden is met wie jij bent; je ziel, je hart. 

Samen werken aan stilte en  je stem, omdat het:
- gezond is
- creatief maakt (je rechter en linker hersenhelft werken beter samen)
- mindfull werkt, hersenspinsels verdwijnen
- rust geeft in je hart en lijf 
- leuk is, je wordt er blij van 


Feel good. Feel proud!

Vibe management

Een spiegel voor hoe men met elkaar samenleeft in een organisatie. Wat speelt er tussen collega’s en wat tussen afdelingen. De interne relatiemanager als het ware. 

Als teamcoach houd je een continue vinger aan de pols en zet initiatieven om in energiegevende momenten. Dat kunnen trainingen zijn, sociale samenkomsten, of andere energiegevende opstekers.

Wat wil men wel en hoe wil men dat? Een sociale verbindende rol, de 

Anita%20Keesnan%20donker%20paars

Conflictbemiddeling

Inventarisatie van de situatie, interviews met betrokkenen, de conflictspiraal inzetten, samen opnieuw communiceren. 

team-reviews

AS%20rouw%20transormatie
AS%20kernkwadrant
AS%20ijsberg%20van%20McLeland

gezinscoach

Ruzies aan tafel, stilzwijgende kids, of een relatie die onder spanning staat? Binnen het gezin elkaar blijven begrijpen en de ruimte geven is een uitdaging, waarbij het enneagram een fundamenteel verschil kan maken. Onbegrip wordt begrepen, en woorden en momenten kunnen anders gekozen worden. 

gezinscoach-reviews

AS%20Aanbeveling%20Gurie

2 btw tarieven. 
Coaching en zangles vallen onder het 21% btw  tarief. 
Optredens worden met  9% btw belast. 

Kvk 6107 6627
Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Nóg meer over mij weten?
Dat kan hier op Google, via Linkedin, en natuurlijk Facebook en Youtube.