enneagram 

Coaching

Kies de coachingstechniek die het beste bij jouw situatie past. 

Het enneagram geeft zo'n uitgebreid inzicht  over jouw profiel, en wat jij er ervaart in de ontmoeting met de ander dat dit eigenlijk voor mij het startpunt is van ieder coachingstraject.

Meer weten? 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572


Ennegram%20akkermansAS%20energetische%20bal

Het enneagram
ennea = 9 en gram = schema

Hoe sta jij in het leven, en ken jij jouw interne criticus, of je inner Child?
Als jij je vaak ontevreden voelt over wie jij bent en jij jouw interne criticus de vrije hand geeft, dan wordt het tijd om die een toontje lager te laten zingen. 

Effectiever jouw kracht en talent inzetten, en met wat afstand naar een situatie kijken die volgens jou niet schijnt te werken daar help ik je bij. 
Het enneagram laat zien welke energie jou beweegt, en hoe jij beweegt in de ontmoeting met iemand anders. Brengt die persoon ons in valkuil doordat we stress ervaren, of verloopt de communicatie soepel en als vanzelfsprekend?  Het is fijn om te weten waar je tegen aan kunt lopen in een samenwerking, en hoe je daar mee om kunt gaan.

Wat zijn jouw drijfveren
Waarom we doen wat we doen is een keuze die we al zeer jong maken. In ons streven naar een fijne, veilige en liefdevolle wereld hebben we besloten hoe wij onze bijdrage gaan doen. Al op zeer jonge leeftijd hebben we een houding gekozen in het gezin waar we in opgroeien, en vanuit die opstelling samen te werken aan een betere wereld.

Jong geleerd oud gedaan.
Die houding blijkt bij het ouder worden dan plots niet meer te werken. En wat in het gezin een reden heeft, is buiten het gezin overbodig, en daarom zelfs lastig. 

De cirkel van 'al’ toont 9 posities, die allemaal alle denkbare kwaliteiten bij zich dragen. Maar uniek zijn in hun kijk naar de mensen om hen heen. Er valt heel veel te vertellen over bijvoorbeeld niveau van ontwikkeling en de energetische weergave die inzicht geeft in ontmoetingen  en verbindingen vanuit ons zelf.

Teams, gezinnen en relaties.
Een ontmoeting zet ons in beweging: in stress of in flow. Een kwaliteit  kan plots  een valkuil blijken te zijn in een ontmoeting met een persoon die ons irriteert. Wat gebeurt er dan? Is die persoon onze uitdaging of diens gedrag? Hoe geraken we compleet uit onze comfortzone en is dat erg? 

Dat hangt heel erg af van de relatie die je met deze persoon hebt of wilt hebben. In een samenwerking, een docent-leerling-relatie, en een nieuw-samengesteld gezin, geeft het enneagram rust en houvast  in ruzie-achtige situaties. Hoe kun je jezelf herstellen en weghouden bij ruzie? Hoe kun je de verbinding met de ander toch proberen te bereiken?

Met kennis en rust bewaar je de vrede.
Iemand in rust beschikt beter over alle talenten en kwaliteiten en komt makkelijker tot een veilige verbinding. Een beschadigde of dwangmatige neiging omzetten naar een vrije en gezonde houding is zoals je zult begrijpen enorm  bepalend voor hetgeen er gebeurt in een relatie, gesprek of samenwerking. Afstand nemen van je eigen reflex en grip houden op het nu, dat is de uitdaging waar coaching over gaat.

Laat mij je uitleggen hoe het enneagram je bij kan staan in diverse situaties. Vertel iets over je vraag op het contactformulier of bel mij voor meer informatie. 

Een gezinsrelatie, een dochter en haar moeder. 

GEK werd ik van mijn moeder. Dat praten om het praten. Laat mij m’n gang gaan, ja ik doe dingen anders, maar ik weet ze dan ook wel heel zeker dat ik ze wil’. Het gesprek met Anita hielp mij zo goed dat ik moeite had nog een keer aan tafel te schuiven voor een vervolggesprek. Bleek ook wel weer nuttig, want toen konden we het over mijn talenten en kracht hebben. Hoe die met elkaar te maken hebben. Als 8 bleek ik dan wel dominant te zijn in mijn communicatie, toch praat ik lastig over dingen die ik voel en denk. Ik ben beter in handelen, haha..

Dochter van 21 jaar.

Al na het eerste gesprek was er rust en een merkbaar verschil in mijn dochter haar houding. Er kwam een ander kind binnen. En plots door ons inzicht in ons beider enneagramprofiel, konden wij zonder ruzie met elkaar praten. Goh, nooit gedacht dat we elkaar ZO konden zien. het knalt nu nog soms wel, maar ik kan haar beter hebben.

Moeder van 21 jarige dochter

En nog een relatie in een gezin, een zoon en zijn moeder.

Ik vond het goed. Omdat het werkt. Ik liep vast op school, over situaties in de klas die niet gingen zoals ik wilde. Ik haal het liefst 10-en met plusjes (die krijg je bij extra inzet).
Door mijzelf beter te begrijpen.. te oefenen in hoe ik situaties, mijn juf en mijn klasgenoten beter kan begrijpen en iets vergevingsgezinder te zijn kan ik me beter concentreren.

Zoon 11 jaar

Ik vond Anita haar uitleg heel erg verhelderend hoe de typen onderling werken en verbonden zijn.
Goed duidelijk.
De inzichten in het gezin vond ik zeer leerzaam, het gaf mij handvatten waar ik veel aan heb in het gesprek en het begeleiden van mijn kinderen. Blij dat ik hier terecht ben gekomen, ipv bij de psychiater/psycholoog.

Moeder van 11 jarige zoon

Reviews

2 btw tarieven. 
Mijn coaching en zangles vallen onder het 21% btw  tarief. Optredens vallen onder de naam Jukebox from the Heart en worden met  9% btw belast. 

Kvk 6107 6627
Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Nóg meer over mij weten?
Dat kan hier op Google, via Linkedin, en natuurlijk Facebook en Youtube.