energie in team | gezin| klas | collega’s’: mensen

Anita%20klein%20formaat%20www.andrewgreeningnl%20%2818%20van%2057%29.JPG

Kennismaken

Als je wilt investeren in coaching, dan wil je vast ook meer weten over de methodes, én (natuurlijk) of er een klick is. 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572

Kernkwaliteit & valkuil

AS%20kernkwadrant

Bij ieder profiel horen ook weer unieke kwaliteiten, en daarbij de valkuilen, uitdagingen en allergieën. Heerlijk om voor jezelf te onderzoeken welke nou precies bij jou hoort. 

logo_Jukebox from-the-heart_zwartrond

Diep diep diep onder water zitten onze drijfveren opgeborgen. 

Deze ijsberg is de weergave van hoe feedback zou moeten werken. McLeland werkte hem uit, ik laat jullie ervaren waarom veranderen zo lastig is. 

In een groep/team/klas/ gezin…
als mensen samen komen komt de onderlinge energie in beweging. 

In een groep van mensen gebeurt er van alles, zelfs als iedereen zwijgt.  Iedereen draagt een energie bij zich, en die matcht met die van de andere aanwezigen ja of nee.

En het is direct voelbaar of er een match of niet.
Alleen we weten vaak niet waarom we iemand nou wel of niet aardig vinden. Vaak komt dat pas boven als je elkaar langer kent.  Een goede vriendschap kan zelfs onder druk komen te staan, omdat iemand tóch anders reageert dan verwacht werd.   En dat is altijd op basis van oude ervaringen. Dingen die we met ons meedragen uit het verleden.

Ons profiel wordt bepaalt door het gezin waar we in opgroeien. De balans tussen ouders en overige gezinsleden maken dat wij een plek op de cirkel uitkiezen die aandacht nodig heeft. Die nog niet ingevuld is. Een gezin is onze eerste oefening in dat we willen leven in een perfecte wereld, waar alle kwaliteiten vertegenwoordigd zijn.
En zo gaan we de wijde wereld in, en daarin nemen we ons profiel met ons mee, dat zit zo diep in ons verankerd dat verander je niet zomaar. Sterker nog, de ultieme uitdaging in het leven, is leren leven met jezelf. 

Ieders kwaliteiten zijn uniek, 
ze doen er toe! Een juiste balans van kwaliteiten maakt dat het (soms) schuurt, en dat geeft glans. Door goed gebruik te maken van de mix van kwaliteiten kom je tot creatievere oplossingen. Ben je effectiever, en heb je als team goed zicht op een blinde vlek.

Weten waar je ze wilt inzetten.
En natuurlijk hoe! Als er sprake is van een mismatch en jullie weten waarom die energie zo voelt, dan kan je leren schakelen naar een veilige modus. Dan leer je communiceren in een veilige modus.

Waar kan je het enneagram voor gebruiken?
Voor het oplossen van communicatie-problemen, bij verschil van inzicht. Bij opvoeden, samenwerking, teamsbegeleiden en leiding geven. Allemaal momenten waarop jij jouw energie moet proberen te parkeren en de ander te bereiken door alle zendruis heen. 


Nieuwsgierig geworden?
Ik vertel er heel graag over, en geef je graag een kijkje in de spiegel. 


Een-op-eenOnderwijs

Op mijn werk kwam uit een 360 graden feedback van collega’s dat ik zo flexibel ben!! Nou echt niet. Ik loop vast van de stress. Uit het gesprek met Anita bleek dat ik als 6, op basis van mijn loyaliteit en mijn harde werken heel erg goed bezig was om iedereen happy te houden. Ook mijn talent en kracht bleken uit een heel andere drijfveer voort te komen, dan ik altijd had gedacht. Het voelde als landen, als mezelf herkennen, van “Ah.. daar ben ik.!”.

Zij (KCC medewerker)

CONTACT    
Telefoon: 06 2423 7572
 Jukebox from the heart  
Kvk  6107 6627 / Adres: Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Anita werkt samen met :

* Techniek | geluidsprofessionals:  

* Vergaderlocatie: Zocherlounge

* Vergaderlocaties: ActionPlanet

* Weddingplanner: Marry & More

2019  Ontwerp en vormgeving: Irene de Groot  https://www.igro.nl