Coaching een-op-een

Anita%20klein%20formaat%20www.andrewgreeningnl%20%2827%20van%2057%29.JPG

Kennismaken

Als je wilt investeren in coaching, dan wil je vast ook meer weten over de methodes, én (natuurlijk) of er een klick is. 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572

Kernkwadrant

AS%20kernkwadrant

Bij ieder profiel horen ook weer unieke kwaliteiten, en daarbij de valkuilen, uitdagingen en allergien. Heerlijk om voor jezelf te onderzoeken welke nou precies bij jou hoort. 

AS%20energetische%20bal

Als kind weet je het al

Ons profiel wordt bepaalt door het gezin waar we in opgroeien. De balans tussen ouders en overige gezinsleden maken dat wij een plek op de cirkel uitkiezen die aandacht nodig heeft. Die nog niet ingevuld is. Een gezin is onze eerste oefening in dat we willen leven in een perfecte wereld, waar alle kwaliteiten vertegenwoordigd zijn.
En zo gaan we de wijde wereld in, en daarin nemen we ons profiel met ons mee, dat zit zo diep in ons verankerd dat verander je niet zomaar. Sterker nog, de ultieme uitdaging in het leven, is leren leven met jezelf. 

Jouw kwaliteiten zijn uniek, 
ze doen er toe! Je moet alleen even weten waarom en waar je ze wilt inzetten. En natuurlijk hoe! Als er sprake is van een mismatch en jij weet waarom die energie zo voelt, dan kan je leren schakelen naar een veilige modus. Dan leer je begrijpen waarom die energie zo onder je vingers doorglipt, de vloer laat dansen, en de kamer draaien.  Kijken naar jouw profiel is leuk. Je leert jezelf goed kennen, en de andere profielen in jouw gezin/klas/team/groep. En niet dat er dan geen conflicten meer ontstaan, maar je voelt ze eerder aankomen, kan ze beter hanteren en parkeren.

Het enneagram is een hollisitisch schema van 9 profielen,
met allen een favoriete energie. Ook hebben ze nog een sterke voorkeur met hun rechter of linker buurprofiel op de cirkel. En dan bestaan er ook nog eens verschillende fases van ontwikkeling, van verstoord naar gezond.

Het is dus geen platte cirkcel maar eerder een bol van verbindingen en beweging die we met elkaar laten stromen. 

Iemand herkennen is dus ervaring van jaren, en vooral jezelf goed kennen, want jij spiegelt de ander, en daar kan je een hoop uit lezen. 

Volwassene of kindercoach?

Ik ben coach voor alle leeftijden, voor jongeren tot en met volwassenen. Want jij bent uniek, altijd je hele leven lang, en het maakt niet uit of jij dan nog maar korte ervaring hebt, of een levenslange. Het gaat erom dat ik jou kan spiegelen op wat jij wilt dat er gebeurt in jouw leven, en in de situaties waar jij in vast loopt. 

Waar kan je het enneagram voor gebruiken?
Voor het oplossen van communicatie-problemen, bij verschil van inzicht. Bij opvoeden, samenwerking, teamsbegeleiden en leiding geven. Allemaal momenten waarop jij jouw energie moet proberen te parkeren en de ander te bereiken door alle zendruis heen. 


Nieuwsgierig geworden?
Ik vertel er heel graag over, en geef je graag een kijkje in de spiegel. 


Groepen

Anita werd ingeschakeld om de samenwerking tussen het secretariaat en het MT te verbeteren. Anita Sanders heb ik leren kennen als een on-the-job coach die haar mening helder en duidelijk geeft. Ze benoemt wat ze ziet en ervaart, ook als dat minder gemakkelijke onderwerpen zijn. Anita heeft flair en durf en geeft concrete tips voor verbetering. De resultaten bij de coachees waren snel zichtbaar.

ZIJ (MT manager gemeente Amsterdam)

CONTACT    
Telefoon: 06 2423 7572
 Jukebox from the heart  
Kvk  6107 6627 / Adres: Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Anita werkt samen met :

* Techniek | geluidsprofessionals:  

* Vergaderlocatie: Zocherlounge

* Vergaderlocaties: ActionPlanet

* Weddingplanner: Marry & More

2019  Ontwerp en vormgeving: Irene de Groot  https://www.igro.nl