&gardeninG

ik visualiseer én realiseer jouw droomtuin

Een tuin maakt een fijner huis
Je ziet je tuin vaker dan je badkamer, dus dat is een hele goede reden om te investeren. Bovendien deel je hem ook met meerdere mensen (dan je badkamer). Je huis ziet er aantrekkelijker uit en de prijs  stijgt erdoor. Je vergroot je woongenot omdat je binnen met buiten verbindt. En dan natuurlijk er zijn zoveel meer redenen te noemen.. een tuin is belangrijk! Biodiversiteit ligt niet alleen als verantwoordelijkheid bij de overheid, het begint bij de stoeptegels en de tuinen. Dicht bijhuis.

Het gras in je tuin vangt de plensbui op en het riool raakt niet overbelast. Bovendien verkoeld gras in hete zomers tot zo'n 10 tot 15 graden! 

Een tuin voor beleving en biodiversiteit
Een tuin maakt je rustig, leidt af, geeft een vakantiegevoel en is voor iedereen een fijne plek om te zijn. Je loopt naar de voordeur en die geurende schitterende roos stopt je in je snelle pas. Goeie beplanting maakt dat je even stil staat in de tijd: rust in je hoofd. 
Om beleving en om het belang van biodiversiteit ontwerp ik groene tuinen. Een heg en grasveld en een groenblijvende borders daar ben ik jouw ontwerper voor. 

Een tuinontwerp is persoonlijk
Als tuinontwerper luister ik naar jouw tuinwens en naar hoe en met wie jij de tuin gebruikt. Ik voel  de wind, kijk naar de zon, check de grond kijk of er privacy is en natuurlijk naar alle elementen die er verder bij moeten. Ik maak het een verlengstuk van je huis zodat je het hele jaar door er van geniet.

Sport, spel, ontspanning en stilte kunnen prima samengaan als je maar weet hoe. Met de juiste beplanting en wat organisatie is het onderhoud vele malen makkelijker dan dat jij verwacht. En met twee onderhoudsbeurten per jaar is het grote werk ook te doen.

Mijn ontwerpen zijn verrassend, creatief, en vooral persoonlijk, ik luister goed naar wat er belangrijk is en hoe je de tuin wilt beleven.

Tip! Start al bij de (ver)bouw van je huis.
Door de buitenruimte/tuin te betrekken bij de (ver)bouwplannen van een huis maakt dat je alles nog kunt bepalen. Zichtlijnen worden vrijgehouden en tuintechniek kan al geïnstalleerd worden. Een terras, overkapping, raam of openslaande deuren maken een wereld van verschil in tuinbeleving in zowel zomer als winter.

Betrouwbaar
Ik kom altijd mijn afspraken na, ik werk met fijne onderaannemers en ben VHG aangesloten en dus een vertrouwde partij met garantie.


VHG%20logo

 De algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Tuinproces:
van “schets voor de boeg" tot en met 2 jaar garantie.

Schermafbeelding%202021 11-01%20om%2021.35.56

Beplantingsadvies

Is de tuin kleurloos en toe aan nieuwe energie, verse grond en verse beplanting,  dan help ik je ook graag met een beplantingsadvies. Want alleen kom je er soms toch niet helemaal uit. 

Stappen in een beplantingsadvies:

Wat staat er  in je tuin en wat wil je behouden, wat is het formaat van de tuin, welke sfeer heb je voor ogen?
Hieruit ontstaat het BeplantingsIndicatiePlan,  Daarin zitten sfeer, kleur en plantsoorten: van boom, heester, eenjarigen en bollen geschikt voor de condities in jouw tuin en bij jouw gebruik van de tuin.

Als dat naar je wens is dan maak ik hét Beplantingsplan.
De tuin moet interessant zijn in elk jaargetijde en dus zoek ik de exacte soort- en plantnamen, zodat groei  en bloeifases én kleuren bij elkaar aansluiten. Ook moet er gekeken worden of planten beschikbaar zijn. De natuur laat zich niet forceren, tenminste niet bij goede gezonde planten, en misschien besluiten we tot volgend jaar te wachten of uit te wijken naar een alternatief dat er wel is.

Als je wilt mag je van mij mee op bezoek bij de groothandel en kwekers, door een goede voorbereiding zie je nog wel de bomen door het bos en maak je zelf de finale keuze voor je aankoop. 

Als de tuin voorbereid is (het oogsten van de planten die we behouden, het verversen van de grond) dan worden de planten bezorgd en dan help ik jou bij het bepalen van de juiste standplaats en het definitief plaatsen van de formatie. Bij je tuin hoort een dagboek met bloei en groei-informatie en de onderhoudswensen en als je tenslotte er voor kiest om ook het onderhoud bij mij onder te brengen dan krijg je 2 jaar garantie op de beplanting.

Geheel ontzorgt en je droomtuin wordt realiteit. 

Feng Shui

Gelooft u dat u kunt voelen of een energie in een tuin klopt?
Dan bent u ook vast geïnteresseerd in Feng Shui.
Door een bewuste inrichting van negen Ba Gua’s in de tuin ontstaat er een boeiende tuin met een aangename balans.
De Ba Gua’s zijn: kennis, gezin, rijkdom, carriere, TaiChi, roem, behulpzame vrienden, kinderen en partner. Door plantvormen, kleuren, materiaalkeuzes (water, staal, hout, vuur, beweging) en kunst breng je de aandacht naar deze thema’s. Deze gerichte aandacht geeft rust en heling.

Daarnaast is het 'luie leunstoel-principe’ ondersteunend aan een fijne tuinbeleving.
Wat kijkt je op uit? Wat staat er in je favoriete zichtlijn staat voor visie *(Feniks), met mooie taken als  bescherming in de rug (de schildpad), stimulans (de draak) en de verdediging (de tijger). Je beleeft de tuin als veilig, plezierig, boeiend. Je bent er graag en ook anderen zullen dat zo ervaren. Meer weten?  Ik vertel u er graag meer over. 

Schermafbeelding%202021 07-09%20om%2013.22.48

*Feniks de vuurvogel is het teken van uitzicht op de toekomst; visie op wat je van je dag of het leven verwacht. Mijn huisstijl wordt verfraaid met een prachtig grafische weergave van dit mytische dier.

Schermafbeelding%202021 03-28%20om%2012.29.28

Mijn signatuur klimroos  de Bantry Bay

Schermafbeelding%202021 10-22%20om%2014.31.41

Het online magazine I Live Green plaatste een fijn blog met mijn passie fraai verwoord.


Sigrid Koeleman  interviewde mij voor  ‘I Live Green Magazine".  Op dit platform aandacht voor een groene leefstijl. Duurzaam omgaan met de wereld om ons heen en vooral de natuur betrekken heel dichtbij ons.

I%20live%20Green%20Magazine
AnitaSanders_buitenbord_DEF

Kvk 6107 6627  te Amsterdam
Anita Sanders Vocals &Gardening
BTW nr NL001547359B35

Zonnehoek 110, 2141 DR Vijfhuizen

Foto’s KeesNan Dogger