AnitaSanders_logo_zonder vocals-coaching_RGB

stemworkshop: werken mét en áan je stem

Mensen die niet durven te zingen. Wat een gemis aan zuurstof en aan beleving. Soms zelfs dat docenten hen vroeger niet mee lieten zingen' "Zing jij maar even niet mee.” kregen ze dan te horen. Volwassenen die daar nu nog last van hebben. 

Zelfverzekerd spreken helpt overal.
Bijvoorbeeld inspirerender een verhaal vertellen, of je mening overtuigend inbrengen bij een vergadering of gewoon thuis aan tafel een mop durven te vertellen. Gewoon in durven breken is voor sommigen van ons helemaal niet zo gewoon. Dat is ronduit moedig!

Diverse redenen en diverse personen
Als teamcoach was mijn stem gebruiken in het openbaar de normaalste zaak van de wereld. Vergaderingen voorzitten en iedereen aan het woord laten, spreken voor zalen, het was gewoon iets dat ik deed. Als zangeres  begrijp ik nóg beter wat stemgebruik eigenlijk is. Het gaat over persoonlijkheid, het is onderdeel van je identiteit. En het kan je in de steek laten op de ongemakkelijkste momenten, en het draait allemaal om adem en léf. 

Mijn ervaring is breed. Zowel om de hulpvragen als aan wíe ik de workshop gaf is divers. Staat jouw reden er bij, of herken je jezelf in de hulpvrager?

Gelukshormoon
Door te werken met je stem, werk je met je adem en met je lichaam. Je raakt daardoor uit je hoofd. Het gelukshormoon #oxytocine vult iedere cel en naast dat happy feeling wordt je bovendien creatiever en neem je makkelijker beslissingen. Al je ‘ja-maars’ verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Staat jouw hulpvraag er niet bij? Bel mij gerust om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

Nederlandse les voor volwassen

Learning Dutch?
Learning  to speak Dutch in a fun and effecive way!

As a professional singer and business coach  I know how to inspire  and help you to  pronounce those impossible verbs and nouns. 

We work with fun poetry by dutch filosopher Toon Hermans and news items, and off course day to day  work and private situations

Nederlands Leren?
Voor expats en anderstaligen, leer Nederlands op een leuke en effectieve manier!  
Als professioneel zangeres en coach weet ik jou te inspireren en te begeleiden in het uitspreken van al die onmogelijke werkwoorden en zelfstandignaamwoorden. 

We werken met poezie van de Nederlandse humorist en filosoof Toon Hermans en de actualiteiten,  en natuurlijk met dagelijkse sitiuaties  zowel zakelijk als privé.

De voordelen van stemgebruik in een groep, klas of team.

Ademen%20stembanden

Bijvoorbeeld:
- kennismaking tussen deelnemers,
- sfeerverhogend 
- loslaten en losmaken,
- energiegevend en creativiteit opwekkend

Hier rechts op de foto een schoolklas met docenten.
Je eigen stem bewust gebruiken op diverse manieren. Adem en lichaamswerk.

Intervisie en vergadertechniek:
Intervisietraining over hoe informatieuitwisseling aan tafel effectiever kan. Hoe brainstorms en moeilijke besluitstukken effectiever kunnen verlopen. Met een positief en transparant proces geeft iedereen zijn authentieke bijdrage aan een door het team gedragen resultaat.

Presentatie techniek
Nog van Tinneke Verburg kreeg ik mijn presentatie-training. In combinatie met mijn HBO communicatie en teamcoaching skills en opleiding geef ik een presentatietraining die zorgt dat energie en variatie ertoe bijdragen dat een boodschap beter overkomt. Het gehoor geboeit luistert en interactie ontstaat: energie en eigenaarschap.