AnitaSanders_logo_zonder vocals-coaching_RGB

werkwijze van ontwerp naar realisatie

Schermafbeelding%202021 11-01%20om%2021.35.56

Stap 1: Intake
Als start bespreken we uitgebreid hoe en met wie jij jouw buitenruimte gebruiken wilt. Ik ervaar de ruimte, meet hem op, voel de wind, kijk naar de zon, check de grond, kijk of er privacy is, check het grondwater en natuurlijk naar alle elementen die er verder bij komen kijken.

Mijn ontwerpen zijn creatief en vooral persoonlijk. Ik luister daarom goed naar wat je van een tuin verwacht en hoe je hem wilt beleven. Hoe heb jij als kind een tuin beleefd, hoe verhoudt dat zich tot jou nu als volwassene. We stemmen budget af zodat ik met mijn wilde plannen daarbij aansluit. Kortom ik vraag je het hemd van het lijf om zo goed mogelijk naar stap 2 te komen.

=> In stap 2 start de brainstorm naar passende oplossingen en materiaalvoorstellen

Stap 2. Een uniek ontwerp
Het creatief proces. Ik verwerk al jullie wensen in een 'schot voor de boeg'; zwarte gekras over zon, wind en zichtlijnen. Dit is een eerste praatstuk. Als we daar de punten op de ‘i’ hebben en onze wederzijdse verwachtingen helder zijn, dan start ik met het daadwerkelijk ontwerp plus een BeplantingsIndicatiePlan (een BIP), waarmee een eerste aanzet voor de sfeer en stijl van de beplanting duidelijk wordt. 

Stap 3. De realisatie
Bij de uitvoering van de tuin, regisseer ik de uitvoering zodat het eindresultaat ook de droomtuin van het plaatje wordt. Werken met de natuur vergt schakelen in het moment. Soms een stap naar rechts of links maken, zaken procesmatig in volgorde aanpassen… er gebeurt altijd wel iets. Met vertrouwen en duidelijke afspraken over de uitvoering, planning en het budget werk ik samen met betrouwbare partijen. Ook de inkoop en levering en plaatsing van de beplanting zorgen dat de tuin hét onderscheidend vermogen van je huis wordt. 

Goed om te weten

Onderhoud?

Na afloop ontvang je een tuindagboek met daarin de planten en hun behoefte aan verzorging.

Wil je dat je tuin jarenlang blijft stralen en heb je er het liefst zo min mogelijk omkijken naar? Geen probleem! Ik neem het jaarlijkse onderhoud graag voor je uit handen.

Garantie

Ik ben een vrouw van mijn woord, werk met fijne leveranciers en onderaannemers én ben VHG aangesloten Vereniging Hoveniers en Groenwerkers.

Als het onderhoud ook aan mij wordt toevertrouwd dan is er op de beplanting 2 jaar garantie.

Alleen beplantingsadvies?

Een bestaande tuin nieuwe energie geven. Nieuw leven inblazen met een unieke beplanting is natuurlijk ook mogelijk. In dat geval maak ik je graag blij met een uniek beplantingsadvies.

Zo komt jouw tuin in alle seizoenen stralend tevoorschijn. 

Een afspraak maken? 

Na al deze informatie wil je waarschijnlijk nu eerst een afspraak maken om nader kennis te maken, nou dat kan. Ik ben telefonisch goed bereikbaar (ook via Whatsapp) en natuurlijk via het contactformulier of een email.
Een afspraak kan overdag of in de avonduren.

Wil je verder kijken naar gerealiseerde ontwerpen.. kijk dan hier verder.