AnitaSanders_logo_zonder vocals-coaching_RGB

Safe the date: 13 december speel ik de "George & Eva Tribute" in theater DeLuifel Heemstede.

Wil je een kaartje let me know.
De kaartverkoop start maandag 28 november via DeLuifel

Schermafbeelding%202021 07-14%20om%2007.26.31
2020912 CN-1724-internetgebruik

wat betekent een tuin

Een tuin  is een tweede woonkamer die past bij jouw huis en stijl. Het moet er fijn zijn om in te verblijven, dus privacy, veiligheid en beschutting tegen wind, zon en een oplossing voor te veel of te weinig hemelwater vragen de aandacht.

Om een fijne tuin te realiseren wil ik van je weten hoe gebruik je de tuin en wanneer?  Wordt er gespeeld, gezond, gelezen, gegeten en/of gekookt? Een tuin is de verbinding met de buitenwereld van binnen naar buiten (om van te genieten) én van buiten naar binnen voor visite die langskomt en om zelf thuis te komen. Tot slot is onderhoud altijd een ‘dingetje’; je wilt hem kunnen onderhouden op een manier die je aankan zodat ie met de jaren mooier en mooier wordt.

Mijn idee over een  tuin.

1. een tuin maakt gelukkig: een fijne tuin verhoogt de waarde van je woning en verhoogt je woongenot.

2. de natuur geeft je energie: in stressvolle tijden is een tuin de plek voor snelle ontspanning

3. de natuur is belangrijk voor ons voorbestaan: de opvang van regenwater zorgt dat het water niet onnodig in onze riolering terecht komt en onnodig gezuiverd wordt. Regenwater opgevangen in een regenton is goud waard en wateroverlast in heftige regenperiodes wordt snel verwerkt door borders en slimme verharding.


Wil jij een trotse tuinbezitter zijn?
Dan help ik je om dat een plek te laten zijn waar jij maximaal geniet.  Zie jij jezelf al langs de borders richting je hangmat lopen? Hoe je er een wijntje drinkt met vrienden, of een lunch gebruikt met je lief op zondag? Hoe je luiert, leest, werkt, eet en ook hoe de kids en huisdieren samen met jou genieten van de seizoenen die de tuin steeds weer anders mooi maken?

"Onmogelijk denk je , ik zou niet weten waar ik moet beginnen”.

Of je nou veel of weinig verstand van tuinieren hebt: ik help jou aan de tuin die uniek is in de wereld en volledig bij jou en jouw leven past. Ik breng al jouw losse spetters van ideëen en wensen samen tot één geheel persoonlijk ontwerp. Zo is jouw tuin als het beste medicijn tegen een stressvol hoofd. Het is een plek voor wie verlangt naar familieverbinding op zomerse dagen, waar je huisdier zich vermaakt en tot rust komt en voor een mens die een klein fikkie wil stoken. In mijn tuinen is plek voor iedereen, op de manier die bij hem/haar of het het beste past. Dat vergt kennis over mensen, over de natuur, over tuininrichting en de juiste beplanting.
Lees verder over Hoe een tuinontwerp tot standkomt en wat er bij komt kijken.

Lees verder over hoe een tuinontwerp tot standkomt en wat er bij komt kijken.Vergroen de wereld en begin in je eigen tuin.

Heftige stortbuien en lange droogte periodes zijn helaas bij iedereen overbekend
Door regenwater op te vangen ontlasten we het riool, hoeft dat water niet gereinigd te worden en heb je altijd voldoende water direct beschikbaar voor die lange droge periodes

Een pleidoor voor de heg: waarin een wereld van diversiteit zijn woning en voedselbron heeft. Waartegenaan geen bakken geschoven worden, gevoetbald kan worden en ook geen klankkast veroorzaakt. Een heg is meer geluidsabsoberend, zuivert de lucht absorbeerd water en bovendien heb je een urgentere behoefte aan een goede buurrelatie. Je spreekt ze inderdaad over dat vervelende onderhoud, maar ook over bijv. even de rolbakken voor elkaar buitenzetten of als er vraag is over het een of ander.

Naast het fraaie en geurige van planten zijn ze er ook voor je welzijn in vorm en kleur.
Het effect van kleur, geur en bladvorm in een gezond uiterlijk daar word je als biologische verschijnsel blij van

Lees verder over hoe een tuinontwerp tot stand komt en wat er bij komt kijken.