Wat klanten zeiden:

zowel zakelijke als particuliere opdrachten

Korte impressie workshop:
Een nieuwe Lente, een nieuw geluid 

Stemcoach Anita Sanders verzorgde 3 sessies over de stem als krachtig hulpmiddel in communicatie. De stem om mensen mee te krijgen en problemen op te lossen. Ja zelfs gezondheid mee te stimuleren! De stem als hulpmiddel om groepen los te krijgen.
Op geheel eigen wijze nam zij de deelnemers mee en liet horen wat een prachtig hulpmiddel de stem is. Via oefeningen, verhaal en gebaar werd de deelnemer aan het eind van de workshop getrakteerd op een samenzang: My Way. Iedereen zong, met glimlach van oor tot oor, uit volle borst mee en ervaarde zo zelf de stem als kracht!

Was erg leuk.

ZIJ (dochter 21 jaar)
GEK werd ik van mijn moeder. Dat praten om het praten. Laat mij m’n gang gaan, ja ik doe dingen anders, maar ik weet ze dan ook wel heel zeker dat ik ze wil’. Het gesprek met Anita hielp mij zo goed dat ik moeite had nog een keer aan tafel te schuiven voor een vervolggesprek. Bleek ook wel weer nuttig, want toen konden we het over mijn talenten en kracht hebben. Hoe die met elkaar te maken hebben. Als 8 bleek ik dan wel dominant te zijn in mijn communicatie, toch praat ik lastig over dingen die ik voel en denk. Ik ben beter in handelen, haha..

Zij (moeder van 21 jarige dochter)
Al na het eerste gesprek was er rust en een merkbaar verschil in mijn dochter haar houding. Er kwam een ander kind binnen. En plots door ons inzicht in ons beider enneagramprofiel, konden wij zonder ruzie met elkaar praten. Goh, nooit gedacht dat we elkaar ZO konden zien. het knalt nu nog soms wel, maar ik kan haar beter hebben.

ZIJ (moeder 55 jaar)
Ik ben verdrietig, teleurgesteld en boos op een persoon in mijn leven. Ook boos op mezelf trouwens. Ik wilde wat tips hebben hoe hiermee om te gaan. Wat doe ik wel en wat doe ik niet. Hoe deal ik hiermee, hoe raak ik wat pijn kwijt en wat kan ik er ook weer van leren voor de toekomst. De bedoeling van het volgens het Byron Katie principe te doen. Bij aanvang van het gesprek zijn we toch uitgekomen op het enneagram, en het gebruik van de innerlijke dialoog techniek. Dit bleek beter bruikbaar.
Dit is zo fijn aan Anita, ze beheerst verschillende technieken en zet ze in wanneer nodig. Deze flexibiliteit is fijn en je krijgt advies op maat. Het gesprek maakte mij heel goed duidelijk waar ik geraakt en gekwetst ben. Dit betekent niet dat ik de volgende dag vrolijk rondliep maar het heeft me wel rust gegeven. Ook heeft het me milder doen denken over mezelf en over de ander.
Anita heeft me met 1 gesprek heel veel verder gebracht en dat is top!

ZIJ (moeder 84 jaar)
een stukje uit de hier afgebeelde brief... "Met heel veel waardering kijk ik terug op de kennismaking met het enneagram. Jammer dat het niet vele jaren eerder gebeurde. Het was een verrijking. Daarom hoop ik dat je nog veel mensen mag helpen te leren hoe ze van zichzelf en de mensen in hun omgeving de gedachten en reacties beter kunnen begrijpen”.


Hij (11 jaar oud)
Ik vond het goed. Omdat het werkt. Ik liep vast op school, over situaties in de klas die niet gingen zoals ik wilde. Ik haal het liefst 10-en met plusjes (die krijg je bij extra inzet).
Door mijzelf beter te begrijpen.. te oefenen in hoe ik situaties, mijn juf en mijn klasgenoten beter kan begrijpen en iets vergevingsgezinder te zijn kan ik me beter concentreren.

ZIJ (moeder van 11 jarige jongen):
Ik vond Anita haar uitleg heel erg verhelderend hoe de typen onderling werken en verbonden zijn.
Goed duidelijk.
De inzichten in het gezin vond ik zeer leerzaam, het gaf mij handvatten waar ik veel aan heb in het gesprek en het begeleiden van mijn kinderen. Blij dat ik hier terecht ben gekomen, ipv bij de psychiater/psycholoog.

ZIJ (moeder van 12 jarige zoon met diagnose)
ik ben 3 keer bij Anita geweest en in die gesprekken heb ik veel gezien over mijzelf en over hoe ik naar mijn gezin kijk. Voor mijn zoon zocht ik vooral naar hoe ik met hem om moest gaan en hoe ik bij mij zijzelf kan blijven in de behandeling die hij bij een psychiater ondergaat.  Ook daarin kon ik duidelijk mijn verwachtingen en wensen beter verwoorden en hem meer zien achter de diagnose. Het is een sterk kind en heeft een hekel aan praten, de spiegel op de 8 hielp mij veel in mijn relatie met hem en hoe  ik hem kan begeleiden.

ZIJ (MT manager gemeente Amsterdam)
Anita werd ingeschakeld om de samenwerking tussen het secretariaat en het MT te verbeteren. Anita Sanders heb ik leren kennen als een on-the-job coach die haar mening helder en duidelijk geeft. Ze benoemt wat ze ziet en ervaart, ook als dat minder gemakkelijke onderwerpen zijn. Anita heeft flair en durf en geeft concrete tips voor verbetering. De resultaten bij de coachees waren snel zichtbaar.ZIJ (directiesecretaresse grote gemeente)
Ik had ernstig problemen in de samenwerking met een kamergenoot. Het enneagram heeft mij geholpen om buiten mijn cirkeltje te denken. Ik had een bepaald beeld van mijn collega en dat is veranderd door dat wij haar karaktereigenschappen hebben besproken. Jij hebt mij laten inzien dat mijn collega’s eigenschappen hebben die ik nooit heb gezien. De samenwerking tussen haar en mij is nu al verbeterd. We werken samen en praten weer met elkaar. We vormen geen eilandjes meer. En vragen elkaar om hulp en vervangen elkaar zonder problemen. Door de gesprekken heb ik meer inzicht in mezelf gekregen. Wat ik fout heb gedaan en wat ik kan leren van deze situatie. Hoe ik op mensen overkom. Hoe ik bepaalde karaktereigenschappen meer van mezelf kan benutten. En de slechte eigenschappen meer kan herkennen. Kortom voor mij heeft jouw manier van coachen, zeker geholpen. Ik had een goed gevoel na afloop. Door de vragen die jij hebt gesteld, en jij mijn type hebt omschreven heb ik meer een beeld van mijn gedrag gekregen. Ik denk dat dit een goede manier is om een spiegel voor te houden op een leuke manier. Ik vond de interactie erg leuk en leerzaam.

Zij (KCC medewerker)
Op mijn werk kwam uit een 360 graden feedback van collega’s dat ik zo flexibel ben!! Nou echt niet. Ik loop vast van de stress. Uit het gesprek met Anita bleek dat ik als 6, op basis van mijn loyaliteit en mijn harde werken heel erg goed bezig was om iedereen happy te houden. Ook mijn talent en kracht bleken uit een heel andere drijfveer voort te komen, dan ik altijd had gedacht. Het voelde als landen, als mezelf herkennen, van “Ah.. daar ben ik.!”.

ZIJ (gemeentesecretaris Gemeente Hilversum)
Anita is een enthousiaste vrouw die op een open en geheel eigen wijze een inspirerende training heeft gegeven voor het bestuurssecretariaat. Hiermee heeft zij bijgedragen aan een verdere professionalisering van het secretariaat. Haar werkwijze is open, enthousiast, met veel humor en confronterend daar waar nodig.