Enneagram

Coachingstechniek

Ik pas meerdere coachingstechnieken toe,  hetgeen het beste bij jouw situatie past. 

Het enneagram heeft mijn absolute voorkeur, , het is zo driedimentionaal dat jouw kennis over jouw profiel  telt, en de beweging die jij er ervaart in de ontmoeting met de ander.

Meer weten? 
Maak gebruik van het contactformulier of bel:
06 - 2423 7572


Coaching m.b.v. het enneagram

Sinds 2006 werk ik als coach met het enneagram
Een cirkel (‘van al’) met 9 karakterstructuren in diverse stadia van ontwikkeling, met heel veel diversiteit omdat die gaat ontmoetingen, en verbindingen.

Op deze cirkel van ‘al' komen relaties in beeld die ons vormen en begeleiden op ons pad. Die kwaliteiten in ons naar boven halen en valkuilen laten ontstaan.
De onderlinge verbindingen én onze persoonlijke staat van ontwikkeling, en die van de ander, helpt spiegelen.

Valkuil of kwaliteit
Groei of terugval.. waar sta je, en hoe ontmoet jij de ander.

Wat herken jij van jezelf en wat zie jij bij de ander gebeuren?
Het enneagram geeft heel praktisch en snel inzicht in waarom relaties soms zo lastig, maar oh zo boeiend zijn.

Vanuit 3 basis energiën begrijpen zelfs jonge kinderen, hoe en waarom zij hun eigen unieke toegevoegde waarde aan de wereld hebben.

Ieders persoonlijke toegevoegde waarde
Ik denk dat we blijer zouden zijn als wij onze unieke IK zouden durven omarmen in plaats van af te wijzen. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Interne criticus, of je inner Child?
Als jij je voortdurend ontevreden voelt over wie jij bent en jij jouw interne criticus volledig de vrije hand geeft over wie jij bent. Dan wordt het tijd om te zien waar je wél goed in bent, en dat te gaan oogsten.
En kun je effectiever omgaan met jouw kracht en met wat afstand naar een situatie kijken die niet werkt.

Een gezinsrelatie, een dochter en haar moeder. 

GEK werd ik van mijn moeder. Dat praten om het praten. Laat mij m’n gang gaan, ja ik doe dingen anders, maar ik weet ze dan ook wel heel zeker dat ik ze wil’. Het gesprek met Anita hielp mij zo goed dat ik moeite had nog een keer aan tafel te schuiven voor een vervolggesprek. Bleek ook wel weer nuttig, want toen konden we het over mijn talenten en kracht hebben. Hoe die met elkaar te maken hebben. Als 8 bleek ik dan wel dominant te zijn in mijn communicatie, toch praat ik lastig over dingen die ik voel en denk. Ik ben beter in handelen, haha..

Dochter van 21 jaar.

Al na het eerste gesprek was er rust en een merkbaar verschil in mijn dochter haar houding. Er kwam een ander kind binnen. En plots door ons inzicht in ons beider enneagramprofiel, konden wij zonder ruzie met elkaar praten. Goh, nooit gedacht dat we elkaar ZO konden zien. het knalt nu nog soms wel, maar ik kan haar beter hebben.

Moeder van 21 jarige dochter

En nog een relatie in een gezin, een zoon en zijn moeder.

Ik vond het goed. Omdat het werkt. Ik liep vast op school, over situaties in de klas die niet gingen zoals ik wilde. Ik haal het liefst 10-en met plusjes (die krijg je bij extra inzet).
Door mijzelf beter te begrijpen.. te oefenen in hoe ik situaties, mijn juf en mijn klasgenoten beter kan begrijpen en iets vergevingsgezinder te zijn kan ik me beter concentreren.

Zoon 11 jaar

Ik vond Anita haar uitleg heel erg verhelderend hoe de typen onderling werken en verbonden zijn.
Goed duidelijk.
De inzichten in het gezin vond ik zeer leerzaam, het gaf mij handvatten waar ik veel aan heb in het gesprek en het begeleiden van mijn kinderen. Blij dat ik hier terecht ben gekomen, ipv bij de psychiater/psycholoog.

Moeder van 11 jarige zoon

Contact

formulier  
zangeres 
telefoonnummer : 06 2423 7575 
Kvk 6107 6627

Coaching

- stem en identiteit 
- coachingstechnieken
- workshops 
- coaching voor teams/groepen/klassen
- coaching voor individuen
- coachingsreferenties

2019  Ontwerp en vormgeving: Irene de Groot  http://www.igro.nl