Enneagramcoaching

Verborgen kwaliteiten 

Enneagram staat voor 9 profielen o.b.v. drijfveer, valkuil & kernkwaliteit
(Ennea = 9)


Gedrag is slechts 10% van wie wij zijn, zichtbaar is.

Normen & waarden
Diep, diep onder water koesteren we onze verwachtingen in het leven. Onze drijfveren áchter het waarom we doen wat we doen.

Mijn doel is daarom groeien in wat wel goed gaat.
Authentieker zijn in je handelingen en inzicht krijgen in jezelf én in de ander

Drijfveren

Wat drijft jou in jouw leven en waar ben jij écht goed in?
Wat verbergt jouw ijsberg nog diep onderwater.. het is eigenlijk een schema voor feed-back. Dat als je iemand maar terug blijft geven wat er ‘niet-goed’ gaat dat het gedrag zich dan wel zal aanpassen. Wat de ijsberg vooral laat zien is hoe moeilij dat eigenlijk.

In plaats van de focus te leggen op alles waar je niet goed in bent, gaan wij aan de slag met hetgeen wat jou eigenlijk heel erg goed afgaat. Dusdanig goed dat je het zelf eigenlijk niet genoeg erkenning geeft.

Die energie (en dat talent) gaan we inzetten voor momenten die niet vanzelfsprekend of makkelijk gaan. Daar waar je ze het hardst nodig hebt. We werken valkuilen uit en gaan zien hoe je die anders zou kunnen aanvliegen, vanuit jouw kracht.

Een uitdaging en een kwaliteit hebben heel veel met elkaar te maken, en wat kun jij leren van jezelf is het leukste wat er is. Meer doen met wat je NU al kan. 

Kernkwaliteiten

Weten waarin je bewust bekwaam bent, en door welke personen jij gestimuleerd wordt en door welke personen in jouw omgeving jij in je valkuil stort.