AnitaSanders_logo_zonder vocals-coaching_RGB

iemand die zwijgt
stemt niet altijd in

In combinatie met zang werkte ik ook jaren als coach. Teams, docenten, kinderen hielp ik bij stemgebruik, samenwerking en conflictbemiddeling.

Opgeleid aan de School voor coaching, blijft toch mijn favoriete inzicht het Enneagram. 

Het enneagram
De cirkel van ‘al’ waarop alle valkuilen en talenten vertegenwoordigd zijn in 9 charismatische types. Het enneagram (ennea =9) is een zeer oude wijsheid waarmee je een krachtig inzicht krijgt in jouw diepgewortelde drijfveren. Over jouw plek op de cirkel en de interactie met anderen. 

De emoties vanuit 3 centra: doen denken voelen
In elke levensfilosofie kennen we 3 basisenergiën: in het enneagram zijn die vertaald naar ons lichaam; hoofd, hart en buik.
Daarbinnen  zijn introvert, extravert of neutraal aanewezig. Het schema geeft met lijnen/pijlen aan hoe 
Een persoon die zich bewust is vanuit welke energie en type hij/zij de wereld beleeft is in staat effectiever te handelen en situaties te doorgronden. Zowel zakelijk als privé.

Ennegram%20akkermans


Enneagram bij rouw en conflicten

AS%20energetische%20bal

Iedereen heeft een andere behoefte om zich gezien te voelen en om zich te uiten met wat hij/zij toe te voegen heeft aan deze wereld. 

Ontdek je persoonlijkheidstype en leer leven met jezelf (en de rest van de wereld. Krijg inzicht in de blokkades die jou ervan weerhouden eruit te halen wat er in zit. Je stem te gebruiken, een relatieprobleem op te lossen, of effectiever te vergaderen. 

Groepssamenstelling en groepsprofiel
De balans in vertegenwoordiging van typen binnen een samenwerking geeft inzicht hoe en waaorm communicatie fout   kan gaan. 

Een schematische profiel van de relatie, het gezin, team of klas helpt verklaren hoe interactie/reacties bij stress of flow werken. Met behulp van Systemischwerk maak ik die onderliggende emoties zichtbaar. 

Verwachtingen tussen mensen...

Het enneagram geeft inzicht in de emoties en drijfveren die schuilgaan ónder ons gedrag, dus al vertonen we hetzelfde gedrag, we doen dat om een andere reden. 
En de verwachting dat een ander het om dezelfde reden zou doen, daarin zit grond van conflict. 

Bijvoorbeeld: eten met bestek. 

vanuit het enneagram kan daar  een emotionele lading onder te zitten.

9 types en hun drijfveer:
1. Wat fijn dat iedereen zich aan de regels houdt en het juiste bestek gebruikt
2. Ah, het wil daar niet lukken daar, ik help even en doe het voor.
3. Kijk eens hoe effectief en snel ik eet, há ik ben als eerste klaar!
4. Zucht, wat heerlijk dat ik dit elegante couvert mag gebruiken, misschien dat ik het nog creatief zou kunnen aanpassen… .
5. Leuk  praktisch bestekje welk type is het… ehh Sorry vroeg je iets?
6. Mogen we dit bestek wel gebruiken?  
7. Oh deze boontjes zouden ook gestoomd, of geroerbakt kunnen worden, leuk bestek trouwens.
8. Volgens mij gaat het prima zo, alles onder controle.
9. Heeft iedereen bestek ?  Oh ik heb geen vork, ach laat maar.  

En dus ook reden voor conflict 
Op zich is dit dus 'n gezellige maaltijd met 9 verschillende drijfveren die hetzelfde gedrag vertonen, maar op het moment dat er een in zijn verwachtingen wordt teleurgesteld kan de vlam in de pan slaan zonder zichtbare aanleiding.

Rouwverwerking

*De nuancering is belangrijk want iedere mens is uniek. En daarom ook in het enneagram gaat het over zelfkennis.
 
De lijnen in de cirkel laten zien wat jou in beweging brengt in de ontmoeting met anderen. Tegen de pijlrichting in is de krachtlijn(kernkwaliteit), en met de pijlrichting mee is de stresslijn (valkuil).
NB: bovenstaand schema geeft de drijfveren aan bij rouw. 

Maar om bij ons voorbeeld te blijven van het bestekgebruik aan tafel, dan begrijp je dat als er een conflict ontstaat dan schieten de negen typen griploos met de stroom mee en vertonen zij de slechte gedragingen van hun valkuil type.

Met enneagramkennis leer je bijtijds in te grijpen in je eigen gedrag en de stroom te keren, zodat je  jouw  kwaliteiten kunt benutten. Ook kun je het getriggerde gedrag van de anderen beter begirjpen en daardoor beter verdragen zodat de communicatie weer veilig en soepel verloopt. 

Personalcoaching

Zelfkennis is leidend => empathie een logisch gevolg.
Jouw kennis over jezelf is ’n bepalend handvat om te toetsen hoe dicht je bij jouzelf blijft wanneer je je griploos voelt, en waarom vervelende escalaties ontstaan met anderen, of introverte frustraties in je lijf, hoofd en hart plaatsvinden. 

De oplossing bij oplopende irritatie, onbegrip, ruzie en/of rouw is:  stoppen, relativeren en loslaten, of opnieuw proberen.

Bij aanvang van een traject maak je een uitgebreide test en dat profiel houden we erbij als spiegel in de rest van de coaching. Het is een weergave die we blijvend toetsen op waarheid. Klopt ie? Of moeten we constateren dat een ander type beter past? Of dat er een andere reden is dat we dieper op de materie door moeten gaan.
Weten of de enneagram inzichten bij jou passen? Als je meer wilt weten dan is een vrijblijvende uitleg natuurlijk mogelijk.

Gezinscoaching

Wat voeg jij toe in deze wereld: jong geleerd - oud gedaan.
Al vanaf klein kind werk jij aan een ideale wereld. Je voegt een tekortschietend talent toe in de directe omgeving waar jij in opgroeide. En dat conditioneer jij tot jouw persoonlijkheid. Buiten het gezin zul je misschien merken dat je daar last van krijgt, je gebruikt te weinig de kwaliteiten die je zelf niet hogelijk bezit. Daar kun je dus aan werken, of leer waarderen dat wat jij doet echt wel jouw manier van doen is. En dat dat okay is, dat je leert begrijpen welke reactie andere types bij jou kunnen aanwakkeren. Zodat je daar mee leert omgaan, sneller schakelen naar een oplossing die bij jou past.

Veranderen of groei naar je kern?
In rust (met grip) schakel jij makkelijker tussen jouw kwaliteiten en kom je tot een veilige verbinding met voor jou ‘onveilige' anderen. Afstand nemen van je eigen reflex en grip houden op het nu, dát is de uitdaging waar jij een antwoord op kan vinden.

Het enneagram in combinatie met stem en overige coachingstechnieken.
Een enneagramprofiel kent vele variaties in vleugels en subtyperingen. Er zijn vele typen per cijfer te, en zo maakt het een zeer persoonlijke maatwerkvorm van coaching. Door het combineren met Systemischwerk/Opstellingen, NLP, tarot en stemcoaching kan ik je heel veel laten zien over jouw type en kun je heel veel onderzoeken over hoe jij en anderen met elkaar samenleven. 

Onderstaande trajecten zijn voor iedere doelgroep, samenstelling en leeftijd geschikt. Ook voor elk denkbaar onderwerp. De prijs is afhankelijk van de vraag en de omvang van de samenstelling van het aantal deelnemers. Een grond regel is dat een dagdeel 450€ kost, incl. voorbereiding en uitvoering. Het 'medium traject'op basis van 4 deelnemers  incl. 4 tests  komt op 1500€. Het 'maximum traject' is maatwerk en zal op basis van een intake gesprek getariffeerd.

een-op-een-reviews

kort traject

Een 4 urige workshop over het enneagram. 
Werkt als spiegel op een concrete situatie waarin al wat kennis over het enneagram beschikbaar is bij de deelnemers. 

Als opfrisser, als de-escalatie. 
Bewust worden van ieders bijdrage en eigenaarschap in het gezamenlijk verkregen resultaat.

Samen werken aan
gekozen woorden en vormen.
Intervisie vorm kiezen
Eventueel i.c.m. stemwerk & stilte 

resultaat
- creatieve stimulatie rechter en linker hersenhelft werken beter samen
- mindful bewustzijn, doorbreken van patronen
- rust geeft  
- leuk is: #gelukshormoon


Feel good. Feel proud!

gemiddeld

4 bijeenkomsten van 2 uur
Voor zelfonderzoekende deelnemers.

1x per 2 weken een begeleid gesprek over thema’s die het gezamenlijk resultaat aangaan: opdrachten, drijfveren en samenwerking en  eigenaarschap.

inhoud
- 4 bijeenkomsten,
- persoons & gezamenlijk profiel 
- teamopdrachten
- individuele opdrachten. 
- intervisie en supervisie 

Inventariseren en erkennen wat iedereen nodig heeft voor zichzelf, voor het team, en wat voor de organisatie. 

maximum traject

Gelijk aan medium opzet maar uitgebreid met individuele gesprekken.

Zeer geschikt voor conflictbemiddeling of rouwbemiddeling. 

Anita%20Keesnan%20donker%20paars

Conflictbemiddeling

Inventarisatie van de situatie, interviews met betrokkenen, de conflictspiraal inzetten, samen opnieuw leren praten. 

AS%20Aanbeveling%20Gurie