Wie is Anita Sanders?

Wie kan het zijn, wie is het anders.. haar naam is..
Anita Sanders.

Mijn verhaal begint op 20 oktober 1962. Ik ben de oudste dochter in een katholiek en vooral traditioneel gezin met twee oudere broers en een jonger zusje. Met geen idee wat werken in zou kunnen houden, of een idee over wat ik zou willen worden, of zijn (en helaas zonder opleiding of een positief zelfbeeld) ben ik op mijn 18e gaan werken.  

Nieuwsgierig en stinkend eigenwijs
Nieuwsgierig, eigenwijs en enthousiast pakte ik dingen op op mijn pad, en ervaarde ik dat ik wel eens een talentvol mens zou kunnen zijn, en ook nog eens..(hoe bestaat het).. zelfs intellligent zou kunnen zijn.  In mijn avond-uren haalde ik de achterstand in opleiding in: toelatingsexamen-hbo ;-), managementopleiding, HBO-communicatie, teamcoaching, conflictbemiddeling.

Zelfkennis in positieve zin
Waar ik achterkwam is dat je niet krijgt wat je wilt, maar dat je krijgt wie je bent. En dat niet negatief is. Je hebt alles bij je wat je nodig hebt.  Van huis uit dus vooral de kritische ‘wat kan anders/beter’ houding, maar gaandeweg gaan leren dat ‘valkuilen’ eigenlijk schaduwkanten zijn van niet goed uitkomende kwaliteiten.

Erkenning voor drijfveren.
Na jaren als leidinggevende in loondienst en op interimklussen, ben ik in 2006 zelfstandig teamcoach geworden. En ben dat nog steeds. Ik heb een lange lijst van geweldige erkenning door teams en personen die ik bijstond in vastgelopen communicatie.

Zangeres
En sinds ik daar mijn stem ben gaan gebruiken als is de verbinding met mijn hart voor iedereen openlijk zichtbaar.
Heel erg kwetsbaar voelde dat, maar kwetsbaar durven zijn is eigenlijk mega krachtig.
De emoties en interactie die ik daarbij ontmoet, zijn geweldige bijzondere verbindingen die me bijblijven in nieuwe vriendschappen en mooie momenten. Muziek (melodie) is een bijzondere schakel tussen mij en de wereld.

Een zorgende rol die mij past. 
De verzorgende rol die mij als puber zo afschrok, kan ik daardoor nu met hart en ziel delen. Niet vanuit een onderdanige rol, maar vanuit kracht. Ik deel mijn energie en ik geef kracht en ruggesteun. Ik spar en spiegel over de risico’s die er zouden zijn, en hoe iemand anders zelf de talenten heeft om die te kunnen overleven.

Ik zing en ik coach, dat is de basis.

Daarbij ben ik actief als vrijwilliger. Ik werk met sterke gezonde mensen, en met mensen die ziek zijn (Alzheimers), en/of op therapeutische basis om te oefenen met je stem.

Ik maak en presenteer een radio-programma en een klassiek-podium.

Ik heb een sterk vertrouwen in mijn intuitie (het oude weten van mijn ziel), en yep ik ben nog steeds net zo eigenwijs als vroeger.

Oh én.. ik ben moeder
Om mijn hemel, vergeet ik nou nog te melden dat ik ook moeder ben? Hoe is het mogelijk.. ja dat ben ik ook, van een heerlijke geweldige dochter.  Jaren geleden ook een zoon verloren bij zijn geboorte, en mijn ouders leven niet meer, en ik weet niet of ze alles zouden kunnen bijbenen wat ik allemaal onderneem en durf.  Maar mijn oudste broer knikt en begrijpt, mijn jongste broer verzucht dat ik te veel nadenk over dingen, en mijn zusje.. is mijn lieve zusje. De liefste juf van heel Haarlem.  

Anita

Hoezo anders?

Sinds 2006 werk ik als coach met het enneagram
Een cirkel (‘van al’) met 9 karakterstructuren in diverse stadia van ontwikkeling, met heel veel diversiteit omdat die gaat ontmoetingen, en verbindingen.

Op deze cirkel van ‘al' komen relaties in beeld die ons vormen en begeleiden op ons pad. Die kwaliteiten in ons naar boven halen en valkuilen laten ontstaan. 
De onderlinge verbindingen én onze persoonlijke staat van ontwikkeling, en die van de ander, helpt spiegelen. 


Valkuil of kwaliteit
Groei of terugval.. waar sta je, en hoe ontmoet jij de ander. 

Wat herken jij van jezelf en wat zie jij bij de ander gebeuren?
Het enneagram geeft heel praktisch en snel inzicht in waarom relaties soms zo lastig, maar oh zo boeiend zijn.

Vanuit 3 basis energiën begrijpen zelfs jonge kinderen, hoe en waarom zij hun eigen unieke toegevoegde waarde aan de wereld hebben.

Ieders persoonlijke toegevoegde waarde
Ik denk dat we blijer zouden zijn als wij onze unieke IK zouden durven omarmen in plaats van af te wijzen. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Interne criticus, of je inner Child?
Als jij je voortdurend ontevreden voelt over wie jij bent en jij jouw interne criticus volledig de vrije hand geeft over wie jij bent. Dan wordt het tijd om te zien waar je wél goed in bent, en dat te gaan oogsten.
En kun je effectiever omgaan met jouw kracht en met wat afstand naar een situatie kijken die niet werkt. 


Muziek en/of je stem gebruiken
Muziek heeft een helende alles doordringende kracht. Op magische wijze raakt het de diepst verborgen plekjes en brengt ze naar de oppervlakte.

Erkenning voor jouw eigen geluid
Door met klank en/of met woorden te werken kun je de verborgen emotie die je ervaart bij het luisteren naar jouw stem, erkenning geven en verwerken.
Bewustwording, acceptatie en toepassen.